Medaljer, kager og bobler

Søren Grøndberg fik fortjenstmedalje for 40 år i Thisted Kommunes vejafdeling

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Grøndberg havde sin 25 års medalje med til overrækkelsen af den nye.

THISTED:Da datoen nåede 26. april i år var det 40 år siden, at den nu 60-årige Søren Grøndberg blev ansat i vejafdelingen i Thisted Kommune.

Men da dronningens fortjenstmedaljer ikke er en direkte lagervare og leveringstiden i år var lidt længere end normalt, blev det til 12. oktober inden han kunne få sit bevis for, at han nu har nået 40 år som kommunal ansat.

Men historien om den tidligere unge mand fra Lyngby ved København begynder lidt før:

- Han var CF’er i Thisted, og så spændte jeg ben for ham, lød det med et grin fra hustruen Rie og som ifølge den tale, som drift- og anlægschef Ejgil Haurum holdt for jubilaren på selve dagen er en væsentlig årsag til, at Børge Grøndberg har kunnet klare arbejdet både som "vejmand" og som brandmand.

Sammen med medaljen for de 40 år har Søren Grøndberg nemlig også en medalje for at have været ansat i 25 år som deltidsbrandmand.

- Jeg har haft det arbejde i 34 år, siger han og fortæller, at til sidst blev arbejdsopgaverne efterhånden så mange, at han kunne se, at det var svært også at passe brandmandsjobbet:

- Når jeg kørte lastbil med sneplov var det kun, hvis jeg var i nærheden, at jeg kunne hjælpe, siger han og fortæller, at det skete ved en brand på Snedsted Skole, hvor han ryddede sne i nærheden og hoppede ind i brandbilen, udførte en opgave som røgdykker.

Da ilden var bekæmpet, satte han sig igen ind på førersædet og gik i gang med at "bekæmpe" sneen.

Ud over det daglige arbejde er Søren Grøndberg også tillidsmand og medlem af forskellige ansættelsesudvalg i kommunen og ifølge Ejgil Haurum en post, han også har løst godt og endda været med til at ansætte ham.

Sammen med medaljen fik Søren Grøndberg også et par hvide handsker, hvis han vælger at tage over til Dronningen for at sige tak for fortjenstmedaljen.

Måske bliver turen i en åben sportsvogn af italiensk oprindelse, da det ifølge chefen er en del af Rie og Søren Grøndbergs fritidsinteresse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.