Medarbejder afpressede auktionshus i narkosag

En tidligere medarbejder er tiltalt for at have afpresset auktionshuset Bruun Rasmussen for 50.000 kroner.

Medarbejder afpressede auktionshus i narkosag

En medarbejder hos auktionshuset Bruun Rasmussen i København er tiltalt for narkohæleri, og for at forsøge at afpresse direktøren for auktionshuset for at holde historien - og dermed firmaets navn - væk fra mediernes søgelys.

Ifølge anklageskriftet skal han have sendt en sms til direktør Claus Poulsen i oktober sidste år, hvori der blandt andet stod "Jeg er bekendt med at en af dine folk (navnet red.) er sigtet for narkohæleri. Jeg tror jeg kan få ham fra forsiden".

Den næste dag skal han angiveligt have sendt en sms, hvor han skrev, at han krævede 50.000 kroner i en kuvert, og at han skulle vide det inden klokken 10. Derefter ville han gå direktøren i møde.

Afpresningssagen indledes onsdag i Københavns Byret, hvor den 55-årige mand er tiltalt for afpresning og for at have hvidvasket 3,1 millioner kroner fra narkosmugling gennem sine bankkonti.

Ifølge politiet er det selv samme mand, der har afpresset auktionshuset gennem sms'erne.

Anklagerne lyder, at den tidligere medarbejder hos Bruun Rasmussen løbende har modtaget penge fra en narkobagmand. Han hvidvaskede pengene ved at overføre dem til en 34-årig kvinde.

Beløbet løber op i 3,1 millioner kroner.

Ifølge hans forsvarer, Anders Németh, nægter han sig skyldig i at have afpresset direktøren gennem sms'er, samt at han skulle have overført flere millioner kroner til kvinden, han tidligere har været i et forhold med.

Anklager Louise Petersen vil blandt andet føre et vidne, der har arbejdet sammen med den tiltalte hos Bruun Rasmussen. Derudover skal hun afhøre den 41-årige narkobagmand.

Den 34-årige ekskæreste er også tiltalt for narkohæleri ved at have modtaget penge på sin konto, selvom hun vidste, at pengene stammede fra narkosmugling.

Hun skulle angiveligt have købt en landejendom i Fuglbjerg på Sydsjælland for narkomillionerne, som anklageren kræver konfiskeret.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Bruun Rasmussen om sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst