Medarbejdere køber el-firma

I relativ ubemærkethed har Nordjyllands største virksomhed på el-fronten genvundet sin selvstændighed, nu under navnet Intego A/S med to chefer og pensionsfondene under Industri Udvikling II K/S som ejere.

Jens Frost Mikkelsen (til venstre), her sammen med K.E. Ledet direktør for Thomas Pedersen gennem mange år, er både øverste chef og medejer i Intego, som er Thomas Pedersen i tre-firedobbelt størrelse. 
ARKIVFOTO: GRETE DAHL

Jens Frost Mikkelsen (til venstre), her sammen med K.E. Ledet direktør for Thomas Pedersen gennem mange år, er både øverste chef og medejer i Intego, som er Thomas Pedersen i tre-firedobbelt størrelse. ARKIVFOTO: GRETE DAHL

Siden Aalborg-firmaet Thomas Pedersen i 1995 blev opkøbt af tyske Siemens og 10 år senere solgt til Glenco (med udspring hos Dantherm i Skive og hovedkvarter i Hvidovre), har installationsfirmaet gennemgået en imponerende udvikling. Via sammenlægninger med firmaer andre steder i landet og nye aktiviteter er medarbejderstaben nærmest firdoblet til i dag over 400 ansatte og en årlig omsætning på 350 millioner kroner. Lidt efter lidt har virksomheden udvidet sin platform og betegner sig nu om stunder som el-teknisk leverandør af løsninger og service over en meget bred palette. Fra løbende driftsservice på Nordjyllandsværket og store energitunge industrivirksomheder til totalløsninger inden for energi og data i store dele af nordjysk erhvervsliv. I den nye konstruktion ejer Jens Frost Mikkelsen - oprindelig administrerende direktør i Thomas Pedersen - og installationschef Lars Schjødt tilsammen 60 procent af kapitalen, mens Industri Udvikling II K/S tegner sig for de resterende 40 procent. Hvad det dækker over i kroner og ører, er der intet oplyst om. Ventilationsdelen i Glenco videreføres under det nuværende navn samt ligeledes med tre af de hidtidige chefer, herunder administrerende direktør Børge Nordgaard Hansen, som købere sammen med den institutionelle investor Industri Udvikling II K/S. Frasalget - samlet pris uoplyst - sker fordi det hidtidige moderselskab gennem fem år, Dantherm i Skive, vil koncentrere sig om koncernens kerneforretning. Jens Frost Mikkelsen, som også er administrerende direktør i Intego, glæder sig over at kunne videreføre en virksomhed i kraftig vækst med aktiviteter over hele landet, dog flest vest for Storebælt, idet firmaet kun beskæftiger omkring 15 mennesker på Sjælland. Målet for Intego er at blive en af Danmarks førende leverandører inden for det el-tekniske område i løbet to til tre år. Ifølge Jens Frost Mikkelsen sender flere og flere virksomheder deres vedligeholdelse ud af huset. - De tekniske løsninger bliver mere og mere komplekse, og derfor vælger mange at outsource vedligeholdelsen til specialiserede fagfolk, siger Jens Frost Mikkelsen. Han peger også på, at mens mange firmaer tidligere outsourcede dele af produktionen til udlandet, så satser flere nu på at fintrimme den eksisterende produktion herhjemme.