Medie: Britisk regering vil udvise russiske diplomater

Det britiske udenrigsministerium anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet.

Tv-stationen Sky siger, at Storbritannien vil udvise russiske diplomater efter nervegiftangreb. Premierminister Theresa May skal senere onsdag tale i parlamentet om nervegiftangrebet. Foto: Reuters/Toby Melville
Politik 14. marts 2018 13:00 - Opdateret 14. marts 2018 13:26

/ritzau/Reuters

Theresa May sagde mandag i parlamentet i London, at det er "meget sandsynligt", at Rusland udførte angrebet mod Skripal og hans datter i Salisbury 4. marts.

Desuden ventes premierministeren at forsøge at opbygge en international front mod Rusland bestående af EU, Nato og muligvis også FN.

Visumrestriktioner og beslaglæggelse af russiske formuer i Storbritannien bliver nævnt af The Guardian som mulige tiltag fra Mays side.

Premierministerens erklæring i parlamentet kan diktere retningen for Storbritanniens udenrigspolitik i mange år fremover, skriver avisen.

Ifølge The Guardian forbereder premierministeren en række tiltag rettet mod den russiske stat.

Premierminister Theresa May skal senere onsdag tale i parlamentet om nervegiftangrebet.

- Landene i Nato udtrykker dyb bekymring over en offensiv anvendelse af en nervegift på alliancens territorium for første gang siden oprettelsen i 1949, hedder det i en erklæring.

Storbritanniens allierede i Nato opfordrer indtrængende Rusland til at svare på de spørgsmål, som den britiske regering har stillet efter et nervegiftangreb på en tidligere russisk spion i byen Salibury, skriver Reuters.

USA, EU og Nato har udtrykt støtte til Storbritannien efter May har sagt, at det er "meget sandsynligt", at Rusland stod bag angrebet på eksspionen Sergej Skripal og hans datter med nervegiften Novichok, som blev udviklet af det sovjetiske militær.

- Hastemødet er indkaldt for at opdatere medlemslandene om nervegiftangrebet, lyder det.

Samtidig meddeler det britiske udenrigsministerium, at det anmoder om et hasteindkaldt møde i FN's Sikkerhedsråd om nervegiftangrebet på en tidligere russisk spion i den engelske by Salisbury.

Storbritannien vil udvise "et betydeligt antal" russiske diplomater efter nervegiftangreb, rapporterer den britiske nyhedskanal Sky News.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...