Medie: Apple klar med smartwatches til oktober

Godt et år efter, at Samsung repræsenterede sit smartwatch vil Apple ifølge japansk medie være klar med sit.

Den amerikanske computergiganten Apple forbereder sig på, at kunne sælge de første smartwatches til oktober. Det skriver den japanske erhvervstjeneste Nikkei.

Lidt populært sagt, er det nye produkt en iPhone, der er pakket ned i et armbåndsur.

Ifølge Nikkei, der citerer anonyme kilder med kendskab til det nye produkt, sigter Apple mod at producere fem til seks millioner smartwatches om måneden i den indledende fase.

Specifikationerne er stadig ved at blive færdiggjort, men der bliver formentlig tale om, at enheden får et såkaldt OLED-display og sensorer, der kan indsamle forskellige sundhedsdata som for eksempel kalorieforbrug og søvnaktivitet, har Nikkei citeret de japanske kilder i industrien for at oplyse.

Folk med forstand på tech.markedet har længe vente, at Apple afslører et smartwatch efter, at konkurrenten Samsung præsenterede sit smartwatch, Galaxy Gear i september sidste år - et smartur, der blandt andet kan fotografere, modtage emails, sms'er og tweets på urets fire gange fire centimeter store skærm.

Også finansfolket på Wall Street håber, at se et nyt Apple-produkt i år og dermed afslutte en årelang tørke på nye banebrydende enheder.

Apple-topchefen Tim Cook har lovet "nye produktkategorier" i 2014.

Det ventes dog også, at Apple kommer med en ny iPhone, der i givet fald bliver nummer seks i rækken. Om den så også kommer til at hedde iPhone 6, eller om Apple går væk fra numrene, og for eksempel kalder den kommende model for iPhone Air, gættes der flittigt på blandt analytikerne.

Det bliver vi formentlig først klogere på til september eller oktober.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.