Udland

Medie: Bombemistænkt fik statsborgerskab 11. september

En bekendt siger, at han aldrig så det mindste tegn ekstremisme hos den eftersøgte fra bombeanslag i Boston.

Medie: Bombemistænkt fik statsborgerskab 11. september

Den bombemistænkte 19-årige Dsjokhar Tsarnaev, som jages af Boston Politi efter bomberne mod Boston Marathon, fik amerikansk statsborgerskab 11. september sidste år.

Det viser dokumenter, som tv-stationen NBC er i besiddelse af.

Dsjokhar Tsarnaevs nu afdøde storebror var en bokser, som har udtalt: Jeg synes godt om USA.

De to mistænkte fra bombeangrebet på Boston Marathon er brødre med rødder i den separatistiske russiske republik Tjetjenien.

Men de udviste kun få tegn på radikalisme i USA, siger venner og bekendte.

En tidligere klassekammerat til Dsjokhar Tsarnaev, Eric Machado, siger, at den mistænkte ikke havde udvist de mindste tegn på, at noget var galt, og at han havde onde hensigter.

- Vi holdt fester og var sammen mange steder. Vi var gode venner i gymnasiet, siger han til CNN om Dsjokhar Tsarnaev, som altså fortsat er på fri fod i Boston.

Den 21-årige Luke O'Neill, som var nabo til Tsarnaev i Cambridge, siger, at familien havde holdt sig for selv, og at han ofte havde set Tsarnaev gå alene rundt.

I den russiske republik Dagestan siger talsmænd for de skoler, som drengene havde gået på, at familien tog til USA i marts 2002. Året før var familien flygtet fra Kirgistan.

En af drengenes tanter i Toronto i Canada siger til CNN, at hun ikke tror på, at drengene kan have gjort, hvad de er mistænkt for. Hun siger til den amerikanske tv-station, at det på en eller anden måde må være iscenesat eller arrangeret.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.