Medie: Carlsberg orienterer medarbejdere om spareplaner

Selvom der ikke ventes annoncerede afskedigelser tirsdag, er bryggeriet i gang med at orientere om spareplaner

Carlsbergs topchef Jørgen Buhl Rasmussen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Carlsbergs topchef Jørgen Buhl Rasmussen. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Den danske bryggerikoncern Carlsberg er tirsdag gået i gang med at orientere sine medarbejdere om selskabets nye spareplan, der bliver kaldt "fit for the future".

Ifølge Finans.dk's oplysninger indebærer planen ændringer af organisationen og et ukendt antal afskedigelser.

Medarbejdermøderne ventes at fortsætte resten af tirsdagen, og bryggeriet vil tilsyneladende også skulle bruge en del af onsdagen.

På baggrund af sine oplysninger skriver Finans.dk, at ændringerne ikke vil udløse en meddelelse til fondsbørsen, da bryggeriet allerede har omtalt planen i forbindelse med regnskabet for første kvartal, der blev præsenteret tirsdag 12. maj.

Carlsbergs kommunikationschef, Jens Bekke, siger til Ritzau Finans, at bryggeriet regner med at kunne kommentere planerne onsdag eftermiddag.

Efter sidste uges regnskab for første kvartal skrev Finans.dk, at Carlsberg skulle trimmes, inden den nye topchef, Cees t' Hart, ankommer til juni.

Tidligere programmer har kørt på standardiseringen af produktionsapparatet. Nu skal turen være kommet til selve organisationen, for at sikre at den nye koncernchef har optimale arbejdsbetingelser, skrev Finans.dk sidste tirsdag.

- Jeg vil ikke sætte antal på, hvad det betyder for vores ansatte, før vi har kommunikeret det ud internt, sagde nuværende topchef Jørgen Buhl Rasmussen til mediet 12. maj.

- Nu har vi gennem en årrække bygget en organisation op, og så er det et godt tidspunkt at se på, om der er steder, hvor den skal skæres til, gøres mere fleksibel og mindske kompleksiteten.

- Hvad det kommer til at betyde, vil vi fortælle internt om ikke så længe. Mere vil jeg ikke sige om den sag, lød det fra Jørgen Buhl Rasmussen.

Det betyder, at en ny og slankere organisation vil stå klar til Jørgen Buhl Rasmussens efterfølger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.