Udland

Medie: Clinton afslører vicepræsidentkandidat lørdag

To favoritter er en tidligere guvernør i Virginia samt en pensioneret general og tidligere Nato-militærchef.

Hillary Clinton Addresses AFSCME International Convention Foto: Scanpix/Ethan Miller

Hillary Clinton Addresses AFSCME International Convention Foto: Scanpix/Ethan Miller

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, vil efter alt at dømme udløse spændingen og præsentere sin vicepræsidentkandidat under et besøg i Miami lørdag.

Det skriver The New York Times.

Listen over mulige kandidater er imidlertid kortet ned til ganske få navne, vurderer avisen.

En af favoritterne til posten er angiveligt James G. Stavridis, en pensioneret firestjernet general, som blandt andet har været Natos øverste militære chef.

En anden favorit er ifølge The New York Times senator Tim Kaine. Han er tidligere guvernør i Virginia og i dag medlem af Senatets udenrigskomité.

Flere iagttagere vurderer, at sikkerhedspolitik kan blive afgørende for valget af vicepræsidentkandidat. Skyderiet på en homoklub i Orlando, massakren i Nice og en række politidrab og drab på sorte i USA menes at have øget chancerne for folk med militær baggrund.

Ifølge den seneste meningsmåling fra The New York Times og CBS News er vælgerne ligeligt delt, når det kommer til, hvem de tror, der vil håndtere spørgsmålet om terror og national sikkerhed bedst.

I sidste måned havde Hillary Clinton et forspring på syv procent foran Donald Trump på netop dette spørgsmål.

Da Clinton mandag blev spurgt til valget af vicepræsidentkandidat sagde hun til tv-stationen PBS, at hun var "plaget af sit ansvarsgen", og at hun vil basere beslutningen på, hvem der er bedst forberedt.

- Der er intet vigtigere end min overbevisning om, at den person, jeg vælger, skal være i stand til bogstaveligt talt at stå op en dag og være præsident for USA, sagde hun.

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, har valgt Indiana-guvernør Mike Pence som sin vicepræsidentkandidat. Pence er ifølge The New York Times ikke kendt for at have erfaring med udenrigspolitik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.