USA

Medie: Drabsmand sagde ”ikke flere babydele”

Modstand mod abort og salg af fostervæv kan have drevet 57-årig ud i tredobbelt drab på klinik i Colorado

Scanpix

Scanpix

USA:Modstand mod abort kan have været motivet for den 57-årige mand, der fredag dræbte tre personer på en abortklinik i Colorado Springs i USA.

Det antyder flere kilder, der fortæller amerikanske NBC News, at manden sagde ”no more baby parts”, da han blev anholdt efter fem timers forskansning på klinikken.

Selvom Robert Lewis Dears angivelige ytring om ”ikke flere babydele” kan virke kryptisk, kædes den i amerikanske medier sammen med de ydelser, som Planned Parenthood-centrene tilbyder.

Foruden at foretage aborter forsyner klinikkerne nemlig også den medicinske forskning med blandt andet fostervæv.

Selvom det er første gang i seks år, at et angreb på en abortklinik ender med drab, har organisationens bygninger mindst tre gange siden september været udsat for hærværk.

Her blev nonprofit-organisationen kritiseret af blandt andet flere republikanske præsidentkandidater, efter at en anti-abortgruppe offentliggjorde en kontroversiel video optaget med skjult kamera.

På videoen fortæller Planned Parenthood-personale i detaljer, hvordan et foster kan aborteres - og hvordan barnets krop og væv efterfølgende kan sælges til forskningen.

I det lys skal den anholdtes angivelige ytring ses, skriver NBC News.

Noget entydigt motiv for Robert Lewis Dears handling står dog endnu ikke klart efter skyderiet, der foruden at koste tre personer livet, også sårede ni andre.

Han stilles mandag for en dommer, men det er fortsat uvist, hvilke sigtelser, han vil blive præsenteret for. Foruden drab spekuleres der i amerikanske medier i, om terrorismeparagrafferne i amerikansk lov kan blive taget i anvendelse.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.