Medie: Grønlandsk folketingsmedlem shoppede for skattekroner

Aleqa Hammond har brugt sit folketings-kreditkort til private indkøb for knap 13.000 kroner, viser e-mail.

Aleqa Hammond Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Aleqa Hammond Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Den tidligere landsstyreformand i Grønland Aleqa Hammond har endnu engang brugt skattekroner til privat forbrug. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Af et kontoudtog fremgår det, at Hammond, der repræsenterer Siumut, i perioden 18. juni til 11. juli i år har brugt for i alt 12.983,10 kroner på sit kreditkort fra Folketinget.

Det viser en mail-korrespondance mellem Folketingets Administration og Aleqa Hammond, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

- Jeg har ingen kommentarer til min økonomi, siger Aleqa Hammond til avisen og afviser at svare på, om hun har betalt pengene tilbage.

Kortet må ifølge Folketingets rejseregler kun benyttes til at betale for tjenesteydelser så som taxa og fly i forbindelse med møder.

Alligevel har politikeren blandt andet brugt 3500 kroner i et byggemarked, 1389 kroner i Brugsen og 1697 kroner i en sportsbutik.

Købene er foretaget i Nuuk, Grønlands hovedstad, hvor Aleqa Hammond har privat adresse.

Under årets folkemøde på Bornholm hævede den tidligere regeringsleder desuden 2000 kroner i Nordea med folketingskortet.

Transaktionerne har skabt forundring i administrationen på Christiansborg.

- Vi har en idé om, at du er kommet til at bruge dit folketingskort i stedet for dit eget private kort, idet du har et ret stort forbrug på netop dit folketingskort, fremgår det af mailen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

- Jeg har indsat herunder de poster, som henviser til et privatforbrug, og det bliver vi nødt til at trække. Det drejer sig om et samlet beløb på 12.983,10 kroner, skriver administrationen til Hammond.

Aleqa Hammond blev landsstyreformand i april 2013 efter at have modtaget det højeste antal personlige stemmer blandt samtlige kandidater til det grønlandske landsting, Inatsisartut.

Hun måtte dog trække sig fra posten i september 2014, efter at det var kommet frem, at hun havde brugt mere end 100.000 offentlige kroner til privat forbrug.

I forlængelse af skandalen blev der udskrevet valg til Inatsisartut, hvor Hammond ikke stillede op.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.