Schweiz

Medie: Her er hjernen bag dansk skattesvindel for 6,2 mia. kr.

Tysker kan være bagmanden bag svindel, der har kostet det danske skattesystem dyrt

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015.

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015.

SCHWEIZ:Spørgsmålet om, hvem der står bag skattesvindel for 6,2 milliarder kroner, har svirret, og nu mener TV2 Finans at have fundet frem til en tysker, der kan være hovedmanden bag svindlen, der har kostet det danske skattesystem dyrt.

Flere tyske medier beskriver advokaten Hanno Berger som bagmanden bag flere tyske svindelsager, der minder meget om de sager, der har kostet de danske skattemyndigheder mere end seks milliarder kroner i forbindelse med fradrag for aktieudbytter.

Flere straffesager er under forberedelse ved de tyske domstole, hvor Hanno Berger er under anklage for at være hovedmanden bag det påståede svindelnummer.

Han bor i dag flyttet til Schweiz, hvor han har allieret sig med en hær af advokater, der skal forsøge at tilbagevise anklagerne fra de tyske myndigheder, der mener, at stjerneadvokaten står bag det fupnummer, der også har kostet de tyske skatteydere milliarder af kroner.

I to af sagerne er statsanklageren klar til at argumentere for sin sag i retten, mens den sidste halvdel endnu kræver efterforskning, lød det tidligere på sommeren fra anklageren.

Den i dag 65-årige advokat levede i mange år et liv i toppen af den globale advokatbranche.

Som partner og tysk landechef i det New York-baserede advokathus Dewey & LeBeouf udgjorde han toppen af eliten blandt tyske advokater, skriver finansredaktionen på tv2.dk

En central kilde i efterforskningen har fortalt TV2 Finans, at man har fokus på sagerne i Tyskland, og ifølge Berlingske har en dansk bank spillet en central rolle i den danske sag - netop i forhold til de såkaldte cum/ex-handler.

De første sager med udbytteskat i Tyskland kom frem i 2002-2003, og siden har lovgiverne flere gange forsøgt at lukke hullerne, senest i 2013. Indtil videre er ingen havnet i fængsel, og kun en enkelt bank har indgået et forlig og betalt en bøde i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.