Sexisme

Jes Dorph færdig som TV2-vært efter krænkelsessager

Efter en undersøgelse af krænkelser er Jes Dorph færdig som vært på TV2. Det skriver han på Facebook

Jes Dorph-Petersen kommer ikke til at optræde på TV2's kanaler i fremtiden, efter en ekstern undersøgelse har gennemgået to indberetninger fra to tidligere medarbejdere om Jes Dorph Petersen.

Jes Dorph-Petersen kommer ikke til at optræde på TV2's kanaler i fremtiden, efter en ekstern undersøgelse har gennemgået to indberetninger fra to tidligere medarbejdere om Jes Dorph Petersen.

KØBENHAVN:Jes Dorph-Petersen er færdig som vært på TV2 efter en undersøgelse om sexisme og krænkende adfærd på tv-stationen.

Det skriver han selv på sin Facebook-profil.

- Ledelsen i TV2/Danmark har, i forbindelse med sin MeToo-undersøgelse af kulturen på TV2, besluttet, at jeg ikke længere må optræde i fjernsynet for stationen.

- Jeg er erklæret uønsket som vært på TV2's kanaler på baggrund af to episoder i 2001 og 2003. Altså for 20 og 18 år siden, skriver Jes Dorph-Petersen.

Den nu tidligere tv-vært giver i et langt opslag udtryk for, at han føler sig meget uretfærdigt behandlet i undersøgelsen hos TV2.

- TV2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen har efter min opfattelse fra starten betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd, skriver han.

Jes Dorph-Petersen er egentlig ansat hos produktionsselskabet Nordisk Film.

Hans job består dog udelukkende i at være vært på TV2's programmer og derfor har han underskrevet en opsigelsesaftale med Nordisk Film i "fuld forståelse og venskabelighed".

Dermed skal han ikke længere være vært på TV2-programmet "Go' aften Live", som han har været de seneste fem år.

Programmet er Jes Dorph-Petersen vært på sammen med Petra Nagel, Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone.

Den 61-årige journalist har tidligere blandt andet været vært på programmet "Hvem vil være millionær?".

TV2 igangsatte i efteråret en undersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen. Det skete, efter at flere kvinder stillede sig frem og fortalte om krænkende oplevelser hos TV2.

11. december blev det meldt ud, at tv-værten Jens Gaardbo stoppede på TV2 på grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Det blev ikke oplyst, konkret hvad han havde gjort. Han bekræftede dog selv at have overtrådt TV2's personalepolitik.

Fokussen på sexisme i mediebranchen begyndte i august, da tv-værten Sofie Linde til Zulu Comedy Galla fortalte, at hun som 18-årig var blevet afkrævet et blowjob af en mediechef på DR, der ellers truede med at ødelægge hendes karriere.

Efterfølgende underskrev 1615 kvinder i mediebranchen et støttebrev, og det førte til en diskussion om, hvorvidt de var inhabile til at dække sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.