Medie: Mistænkt kritiserede behandlingen af sorte før drab

En uge før drabene på tre betjente i Baton Rouge talte den mistænkte om at "slå tilbage", skriver Reuters.

Udland 18. juli 2016 08:59

Den mand, som mistænkes for at have skudt og dræbt tre betjente i Baton Rouge, Louisiana, søndag, havde angiveligt lagt en video på nettet en uge inden skyderiet. Her fortæller han om sin utilfredshed med behandlingen af sorte mennesker.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Amerikansk politi har identificeret den mistænkte, men har endnu ikke navngivet ham.

En amerikansk regeringsembedsmand fortæller til Reuters, at der er tale om den 29-årige afroamerikaner Gavin Long fra Kansas City, Missouri.

Adskillige amerikanske medier skriver ligeledes, at der er tale om Gavin Long, som blandt andet har været udsendt som marineinfanterist i Irak.

Reuters har kigget nærmere på den mistænktes profiler på sociale medier. Her ser det ud til, at han 10. juli - en uge inden skyderiet - lagde en video på YouTube, hvor han siger, at han er træt af den behandling, sorte mennesker udsættes for.

Samtidig antyder han, at kun vold og økonomisk pres kan ændre på dette. Han tilføjer, at han taler fra Dallas, Texas, hvor han er for at deltage i protester.

- Det handler kun om at slå tilbage eller om penge. Det er det eneste, de går op, siger han ind i kameraet.

- Omsætning og blod, omsætning og blod, omsætning og blod.

I en anden video siger han, at hvis der "skulle ske ham noget", så skal seerne vide, at han "ikke var knyttet til" en bestemt bevægelse eller gruppe.

- Jeg er knyttet til retfærdighedens ånd - intet mere, intet mindre. Jeg har tænkt mine egne tanker og taget mine egne valg, siger han.

En anden regeringskilde siger til Reuters, at efterforskerne har grund til at tro, at den mistænkte har ringet til alarmcentralen for at lokke betjente fra politiet i Baton Rouge i et baghold. Dette er ikke bekræftet fra officielt hold.

Myndighederne har indtil videre været varsomme med at udtale sig om motivet til skyderiet i Baton Rouge. Det er dermed stadig uklart, om skyderierne kan kædes sammen med andre politidrab, der på det seneste har ramt USA.

Tidligere på måneden blev fem politibetjente dræbt i Dallas under en racerelateret demonstration, mens den 37-årige afroamerikaner Alton Sterling blev skudt og dræbt af politiet i Baton Rouge for halvanden uge siden.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...