Udland

Medie: Mistænkte for bombeangreb er tjetjenske brødre

Amerikansk politi jagter fortsat en af to tjetjenske brødre, der er mistænkt for bombeangreb i Boston.

Medie: Mistænkte for bombeangreb er tjetjenske brødre

De to mistænkte for bombeangrebene i Boston er brødre og kommer fra et russisk område nær Tjetjenien, skriver NBC.

Amerikansk politi jagter stadig den ene af brødrene, der angiveligt er identificeret som en 19-årig mand. Myndighederne mener, at manden holder sig skjult i byen Watertown, der er en forstad til storbyen Boston.

Ifølge NBC opholdt de to brødre sig lovligt i USA. Tusindvis af politifolk jagter nu den ene af brødrene, der beskrives som bevæbnet og farlig. Den 19-årige har angiveligt sprængstoffer på sig, og det bekymrer de amerikanske myndigheder.

Ifølge Boston Politi er manden terrorist, og han er mistænkt for at stå bag bombeangrebene ved Boston Marathon i mandags, der kostede tre mennesker livet og sårede 180.

Store dele af områder omkring Boston er lukket ned, mens menneskejagten står på. Offentlig transport er blevet aflyst flere steder, og i Watertown er alle butikker lukkede, og indbyggerne skal holde sig inden døre.

Den anden bror, der er mistænkt i sagen, er tidligere død på hospitalet, efter at han blev såret af politiets kugler i en voldsom skudduel.

Torsdag frigav forbundspolitiet FBI overvågningsbilleder af de to mistænkte, som de gav navnene mistænkt nummer et og mistænkt nummer to.

Sent torsdag aften lokal tid blev en politimand skuddræbt på Massachusetts University of Technology (MIT), der ligger vest for Boston.

Efterfølgende førte et biltyveri på universitet angiveligt til en vild biljagt, der endte i Watertown, der ligger vest for universitetet. Her opstod der tilsyneladende en skudduel mellem to unge mænd og politiet, og der blev muligvis også kastet med sprængstoffer.

Under duellen er en politimand blevet såret, og hans tilstand er fortsat kritisk.

Ifølge en talsmand fra Det Hvide Hus blev den amerikanske præsident Barack Obama vækket natten til fredag og orienteret om situationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.