Medie: Prins Charles sammenligner Putin med Hitler

Storbritanniens prins Charles har ifølge flere medier sammenlignet præsident Putin med Adolf Hitler.

Rusland kræver nu en forklaring fra Storbritannien efter meldinger om, at prins Charles har sammenlignet den russiske præsident, Vladimir Putin, med Tysklands tidligere nazileder Adolf Hitler.

Prins Charles skulle angiveligt have draget parallellen på en rejse i Canada under en samtale med en jødisk kvinde, der flygtede fra Polen under Anden Verdenskrig.

- Putin er ved at gøre det samme som Hitler, citerer den britiske avis Daily Mail den 65-årige kronprins for at have sagt.

Præsident Putin har annekteret Krim-halvøen og har sympati for de prorussiske separatisters ønske om at blive uafhængige af regeringen i Ukraine.

En talsmand for det russiske udenrigsministerium kalder det "uacceptabelt, oprørende og lavt gjort", hvis prins Charles har sammenlignet Putin med Hitler - og fra Moskva mener man, at kommentaren er "uværdig" for briternes kommende monark.

Russerne kræver nu en officiel forklaring fra London.

Prins Charles' bemærkning beskrives af en unavngiven royal kilde som "velment" - ligesom det understreges, at det blev sagt i en privat samtale, der ikke skulle have været hørt af offentligheden.

Historien om prinsens bemærkning har vakt opsigt i Storbritannien, fordi den kongelige familie ikke har for vane at lufte politiske holdninger i offentligheden.

En talsmand fra det britiske kongehus oplyser, at man ikke kommenterer på prins Charles' private samtaler.

En højtstående russisk embedsmand i London skal angiveligt torsdag mødes med en kollega fra det britiske udenrigsministerium, oplyser en kilde med kendskab til situationen over for nyhedsbureauet Reuters.

Den britiske premierminister, David Cameron, der har taget afstand fra den russiske annektering af Krim-halvøen, vil ikke udtale sig om prins Charles' bemærkning.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst