Sky-hjælperytter smidt ud af Touren for at slå

Gianni Moscon kommer ikke til start på Tour de Frances 16. etape. Han er blevet smidt ud af Tour-ledelsen.

Gianni Moscon blev smidt ud af Tour de France efter 15. etape, fordi han undervejs på etapen slog ud efter en konkurrent i feltet. Foto: Philippe Lopez/Ritzau Scanpix

Gianni Moscon blev smidt ud af Tour de France efter 15. etape, fordi han undervejs på etapen slog ud efter en konkurrent i feltet. Foto: Philippe Lopez/Ritzau Scanpix

Team Sky-italieneren Gianni Moscon er blevet smidt ud af Tour de France for at slå en anden rytter i feltet på dagens 15. etape.

Det skriver flere nyhedsbureauer.

Moscon har været en vigtig hjælperytter for klassementrytterne Geraint Thomas og Chris Froome, der ligger henholdsvis nummer et og to før 16. etape, som køres tirsdag efter hviledagen.

Han var også med til at køre Sky-holdet ind i næstbedste tid på holdtidskørslen på 3. etape. Den disciplin vandt han sammen med holdet i Critérium du Dauphiné i juni.

Episoden skete kort efter begyndelsen af etapen, da Moscon slog ud efter Fortuneo-rytteren Elie Gesbert, som ifølge AFP forsøgte at hjælpe sin holdkaptajn, Warren Barguil, til at komme med i et udbrud.

Det betød, at løbets kommissærer valgte at smide 24-årige Moscon ud af Touren, hvilket blev mødt med fuld forståelse af Sky-boss Dave Brailsford.

- Gianni er utrolig skuffet over sin egen opførsel, og han ved, at han har svigtet sig selv, holdet og løbet.

- Vi vil forholde os til episoden med Gianni, når Touren er slut, og vi vil beslutte, om der skal ske mere i sagen.

- Jeg vil udtrykke min oprigtige undskyldning til både Elie Gesbert og Fortuneo for denne uacceptable hændelse, udtaler Brailsford ifølge AFP.

Det er ikke første gang, at Gianni Moscon laver unoder, som sætter Sky i et dårligt lys.

I fjor fik han karantæne af Sky-holdet, da han brugte racistiske ord rettet mod franske Kevin Reza i forbindelse med Romandiet Rundt.

Dengang fik han en skriftlig advarsel af Sky.

I slutningen af den seneste sæson beskyldte den schweiziske rytter Sebastien Reichenbach ligeledes Moscon for at være skyld i et styrt i et italiensk løb.

Her fulgte der dog ingen sanktioner mod Gianni Moscon.

Hans personlige resultatliste inkluderer en samlet sejr i løbet Arctic Race of Norway, en tredjeplads i Lombardiet Rundt og en andenplads på 13. etape af sidste års Vuelta a España.

24-årige Moscon var med i Tour de France for første gang i karrieren, før han blev smidt ud.

Efter søndagens etape, der blev vundet af Astana-danskeren Magnus Cort, var der også dårlige nyheder for cykelholdet Dimension Data.

Et styrt på etapen kostede Serge Pauwels en brækket albue, og han stiller ikke til start på tirsdagens etape.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.