Medie: Støjberg giver dumpede udlændinge en ny chance

Udlændinge- og integrationsministeren vil give et nyt forsøg til dem, der dumpede indfødsretsprøven.

Inger Støjberg Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Inger Støjberg Foto: Scanpix/Bax Lindhardt

Der er håb for de mange, der dumpede tirsdagens indfødsretsprøve. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil nemlig give dem en chance til.

Det erfarer TV2.

En foreløbig optælling, som Politiken har lavet, viser, at cirka to ud af tre udlændinge dumpede den omdiskuterede indfødsretsprøve. Der er dog endnu ingen officielle tal for, hvor mange der henholdsvis dumpede og bestod prøven.

Alligevel lover Inger Støjberg allerede nu et nyt forsøg til dem, der ikke har klaret den.

Prøven har skabt stor debat, fordi flere spørgsmål ifølge kritikerne er for svære eller kræver for detaljeret paratviden.

Blandt andet spørgsmålene om, hvornår komponisten Carl Nielsen blev født, og hvornår den første Olsen Bande-film havde premiere, har skabt røre.

Udlændinge- og integrationsministeren mener ikke, at spørgsmålene er problemet. Det er svarmulighedernes sværhedsgrad, der er for høj. Hun fastholder derfor, at der også i næste prøve skal være spørgsmål om dansk historie og kultur, skriver TV2.

Socialdemokraterne mener, at den nye prøve skal være gratis. Men udlændinge- og integrationsministeren holder ifølge TV2 fast i, at prøvedeltagerne skal betale normalprisen. Normalprisen for at deltage i indfødsretsprøven er 738 kroner.

Den foreløbigt høje dumpeprocent har tidligere fået Socialdemokraterne og Venstres indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, til at sige, at prøven skal lempes fremover.

Til gengæld påpeger Dansk Folkeparti, at man kan bestå, hvis man forbereder sig grundigt. Der er netop baggrundsmateriale, som kan læses forud for indfødsretsprøven.

Udlændinge skal bestå indfødsretsprøven for at få dansk statsborgerskab.

Normalt afholdes prøverne i juni og december. Den ekstra indfødsretsprøve, der er en konsekvens af den høje dumpeprocent, bliver afholdt i august eller september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.