Medie: Svensk politi skød mod terrorist ved Krudttønden

Det var angiveligt svenske politifolk, som skød tilbage mod gerningsmanden ved Lars Vilks-arrangement

Der kan have været tale om svenske politifolk, som besvarede skud fra gerningsmanden ved weekendens terrorangreb mod Krudttønden. Foto: Scanpix
København 18. februar 2015 11:24 - Opdateret 19. februar 2015 11:25

KØBENHAVN: Det var svenske politifolk, som i weekenden besvarede ilden, da en bevæbnet mand angreb et debatarrangement ved Krudttønden på Østerbro i København. Det skriver det svenske medie Sydsvenskan.se.

Der skulle være tale om livvagter fra svensk politi, der var på stedet for at beskytte den svenske Muhammedtegner Lars Vilks, som deltog ved debatarrangementet.

Sydsvenskan læner sig op af en kilde, som optræder anonymt, og der er altså ikke tale om bekræftede oplysninger.

- Jeg ved, at en af dem tømte hele sit magasin mod gerningsmanden og afbrød angrebet, siger den anonyme politikilde til Sydsvenskan.

Ritzau har forelagt oplysningen for Københavns Politi. Her lyder meldingen, at man på nuværende tidspunkt hverken vil be- eller afkræfte oplysningen.

Svensk politi var til stede

Hos svensk politi ønsker regionschef Jarl Holmström ifølge Sydsvenskan af hensyn til den danske efterforskning heller ikke at forholde sig konkret til oplysningerne. Han oplyser dog, at det var politifolk fra Sverige, som stod for beskyttelsen af Vilks.

- Jeg vil sige følgende: De optrådte forbilledligt, og vi er meget stolte over, hvordan de agerede i denne situation, siger Jarl Holmström til Sydsvenskan.

Gerningsmand bar skudsikker vest

Den anonyme kilde siger til Sydsvenskan, at gerningsmanden angiveligt blev ramt af politiets skud ved Krudttønden, men at han formentlig har båret skudsikker vest.

Samme formodning har advokat Torben Koch fremsat i onsdagens udgave af BT. Torben Koch repræsenterer de politifolk, som skød og dræbte El-Hussein på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter søndag morgen.

Her affyrede politiet ifølge Torben Koch op mod 30 skud mod El-Hussein, som afgik ved døden.

Københavns Politi ønsker over for Ritzau ikke at oplyse, hvorvidt El-Hussein var iført skudsikker vest, da han blev dræbt.

Tavshed fra politi

Politiet vil heller ikke oplyse, hvorvidt man mener, at den formodede gerningsmand blev ramt af skud ved skudepisoderne på Krudttønden og ved synagogen i Krystalgade. Politiet begrunder sin tavshed i hensynet til efterforskningen af sagen.

Ved skudepisoden på Krudttønden blev den 55-årig filmmand Finn Nørgaard dræbt, og tre politifolk blev såret.

Den formodede gerningsmand, Omar Abdel Hamid El-Hussein, blev skudt og dræbt søndag morgen på Nørrebro i København.

Inden da havde han angiveligt dræbt endnu en mand, 37-årige Dan Uzan, foran synagogen i Krystalgade. Her sårede han desuden to politifolk.

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...