Medie: Svenske SAS-piloter varsler strejke torsdag

Ifølge Göteborgs-Posten kan svenske piloter hos SAS indlede en strejke natten mellem onsdag og torsdag.

Svensk Pilotförening (SPF), som repræsenterer cirka 430 svenske SAS-piloter, har varslet en total arbejdsnedlæggelse fra midnat natten mellem onsdag og torsdag.

Det skriver det svenske medie Göteborgs-Posten tirsdag.

Tvisten handler ifølge mediet om en ny kollektiv overenskomst, efter at den gamle blev opsagt af SAS i slutningen af sidste år.

- Det er helt unikt på det svenske arbejdsmarked at opsige en kollektiv overenskomst på en sådan måde.

- Denne konflikt handler i høj grad om at forsvare vores arbejde og piloternes rettigheder i det fælles flyselskab, siger Peter Larsson, talsmand for SPF, ifølge Göteborgs-Posten.

For nylig indgik SAS en aftale med de norske piloter i Norge Pilotforening (SNF), ligesom man tidligere er nået til enighed med de danske luftkaptajner.

Selskabets danske pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, oplyser til Ritzau, at der er igangværende forhandlinger med både de svenske og en del af de norske piloter, og man i alt mangler at nå til enighed med cirka halvdelen af selskabets piloter.

- Fristen for forhandlingerne udløber ved midnatstid onsdag, og det er korrekt, at der derefter er sandsynlighed for, at de kan gå i strejke. Men vores mål er at indgå en aftale og finde fælles enighed via forhandlingens vej, siger pressechefen.

Hun medgiver, at en strejke kan komme til at få betydning for selskabets flyvninger til og fra Danmark.

- Det er klart, at der er trafik i Danmark, som kommer med svenske piloter og svenske fly, men størstedelen af trafikken i Danmark er betjent af danske piloter og danske fly, forklarer hun og understreger, at forhandlingerne fortsætter frem til deadline.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad det kommer til at betyde, eller om det kommer til at betyde noget, lyder det fra talskvinden.

Den svenske pilotforening har også tidligere varslet en mulig strejke fra 21. maj, da foreningen har svært ved at se, hvordan parterne kan finde fælles fodslag i forhandlingerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.