Medie: Waterfront satte privatdetektiv på journalist

Direktør i Waterfront fik DSB-kritisk journalist Lars Abild overvåget i 2012, afslører mail ifølge BT.

Medie: Waterfront satte privatdetektiv på journalist

I august 2012 hyrede direktøren i pr-bureauet Waterfront, Lars Poulsen, en privatdetektiv til at overvåge journalisten Lars Abild, der havde skrevet flere kritiske artikler om DSB.

Det skriver bt.dk, der fredag offentliggør en mail, som Lars Poulsen sendte til den nu suspenderet underdirektør i DSB, Peder Nedergaard, den 24. august 2012.

- Vi er lige blevet ringet op af Uffe Bodeholt, som overvåger Abild. På et møde i dag klokken 10.20-12 fik han overdraget mapper med interne dokumenter fra Karsten Madsen (tidligere chefredaktør og medarbejder i Waterfront, red.), står der ifølge BT i mailen.

I januar afslørede DR's 21 Søndag, at DSB betalte Waterfront til at ansætte Lars Abild, så han ikke længere kunne skrive kritiske historier om landets jernbaner.

Det resulterede i ikke blot en suspendering af DSB's underdirektør, men også en ekstern undersøgelse af samarbejdet mellem pr-bureauet og de danske statsbaner.

Et samarbejde der også indebar en anden kontroversiel mailkorrespondance om Lars Abilds helbredsoplysninger.

Ifølge bt.dk står der videre i den nye mail, som man har fået gravet frem, at privatdetektiven havde fortalt, at Lars Abild virkede "nervøs" og "usikker", da han mødtes med Karsten Madsen, samt at mødet blev optaget.

Derefter spørger Lars Poulsen, hvornår Peder Nedergaard vil mødes for at aftale, hvad der videre skal ske.

Imens afviser Lars Abild over for bt.dk, at han fik overrakt materiale af Karsten Madsen, da de mødtes. Han påstår, at han kun fik "lov at læse en mail".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.