Medieforsker: DR-sag er blæst op

Opgøret mellem Larm Film og DR er ikke interessant for andre end medierne selv, mener medieforsker

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Mediernes dækning af sagen om den fiktive demonstration foran Retten i Hjørring er blæst ud af proportioner.

Det mener medieforsker Jørgen Poulsen fra RUC.

- Det er et udtryk for, at medierne ikke har særlig meget at skrive om i øjeblikket, siger han og uddyber:

- Jeg tror ikke, der er nogen mennesker i Danmark ud over dem, der er involveret i nyhedsproduktionen, der synes, det her er interessant.

Påstand mod påstand

Historierne begyndte at rulle torsdag, efter at DR i TV-Avisen havde vist billeder af en fiktiv demonstration iscenesat af produktionsselskabet Larm Film i forbindelse med retsopgøret om den krakkede EBH Bank ved Retten i Hjørring.

- DR har sagt, at de har lavet en fejl og beklaget med det samme, så jeg kan ikke se andet, end at det her er en journalisthistorie, hvor medierne danser på de andres grav, siger Jørgen Poulsen.

Larm Film påstår, at Danmarks Radio var blevet informeret om, at demonstrationen var et falsk set up, men det afviser DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, der søndag i Presselogen på TV 2 News gentager, at journalisten har handlet i god tro.

De har efterfølgende ophævet samarbejdet med Larm Film om den pågældende udsendelse, som demonstrationen med EBH-banks kunder skulle indgå i.

Lidt uheldigt

Produktionsselskabet har været hyret til at lave en dokumentarisk programserie til DR om finanskrisen. Et element i den er, at dokumentaren tager utilfredse borgere med for at lade dem komme til orde foran retten.

- Når man kommer som et reportagehold og ser sådan en demonstration, er det svært ikke at dække den. Man kan ikke tage højde for, at den slags fejltagelser ikke sker, siger Jørgen Poulsen.

- Hvis reportageholdet var informeret om det, så er det selvfølgelig lidt uheldigt, men på den anden side har vi et desperat produktionsselskab, som er ved at tabe en produktion, siger medieforskeren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.