Udland

Medier: Bombe blev plantet i lastrum på russisk fly

Efterretningsfolk har angiveligt opsnappet samtaler mellem militante, der taler om at udføre angreb.

Britiske efterretningsfolk har angiveligt opsnappet samtaler mellem militante på Sinai-halvøen i Egypten, og det er denne korrespondance, der har fået briterne til i stigende grad at tro, at en bombe var skyld i lørdagens flystyrt i området.

Det erfarer flere britiske medier, herunder BBC og The Telegraph.

Ifølge The Telegraph har efterretningsfolkene efter lørdagens flystyrt fundet ud af, at ekstremister med forbindelse til Islamisk Stat har været ved at planlægge et storstilet angreb i regionen.

Avisen har sine oplysninger fra anonyme kilder, og det samme gør sig gældende for BBC. Begge medier skriver, at formodningen er, at en person har placeret en bombe i flyets lastrum lige inden takeoff i lufthavnen i Sharm el-Sheikh.

Kort tid senere styrtede flyet ned. Alle 224 personer - de fleste russere - om bord mistede livet.

Ifølge BBC har briterne endnu ikke udelukket, at der kan have været et teknisk problem med flyet, men det synes mere og mere usandsynligt, er vurderingen.

Ifølge The Telegraph er det de britiske efterretningstjenester MI5 og GCHQ samt deres amerikanske modstykker, der efter flystyrtet har gennemgået optagelser af kommunikation mellem kendte ekstremister i området.

Gennemgangen har afsløret "snakkeri", der i dagene op til styrtet peger i retning af et forestående angreb.

Ifølge The Times er der blevet kommunikeret mellem militante i Syrien, hvor Islamisk Stat står stærkt, og militante i Egypten.

Storbritannien valgte onsdag at indstille alle flyvninger til og fra Sharm el-Sheikh på grund af sikkerhedsbekymringer.

Fredag begynder man igen at flyve briter hjem fra området, men de må kun have håndbagage med. Deres kufferter vil blive fragtet separat.

Både den britiske premierminister, David Cameron, og USA's præsident, Barack Obama, har offentligt sagt, at flyet kan have været udsat for et bombeangreb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.