Officielt: FC Midtjylland sælger Brian Priske

FC Midtjylland sælger cheftræner Brian Priske til belgiske Royal Antwerp, meddeler klubben.

Brian Priske overtog som midlertidig cheftræner for FC Midtjylland i august 2019. Fire måneder senere fik han jobbet på permanent basis. (Arkivfoto)

Brian Priske overtog som midlertidig cheftræner for FC Midtjylland i august 2019. Fire måneder senere fik han jobbet på permanent basis. (Arkivfoto)

HERNING:FC Midtjylland skal finde en ny cheftræner.

Brian Priske er blevet hyret af Royal Antwerp, der blev nummer tre i den bedste belgiske fodboldrække i den forgangne sæson efter Club Brugge og Genk.

Priskes kontrakt stod til at udløbe i sommeren 2023, men den belgiske klub har købt danskeren fri.

Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside og tilføjer, at man præsenterer en afløser for Priske på et pressemøde mandag.

- Priske har ønsket at prøve sig af i en anden liga efter en succesfuld periode i FC Midtjylland. Vi er glade for igen at have udviklet en ung træner, der fik chancen i FCM.

- Han greb i den grad muligheden og er nu blevet solgt til udlandet, siger FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, til fcm.dk.

Ifølge Ekstra Bladet og B.T. bliver den tidligere AC Horsens-manager Bo Henriksen ny cheftræner i FC Midtjylland.

Brian Priske tilbragte en stor del af sin aktive karriere i netop Belgien.

Da han i 2003 skiftede væk fra AaB, var Genk destinationen. Her tilbragte han to år, før han rykkede videre til engelske Portsmouth.

Efter et år tog han tilbage til Belgien, hvor Club Brugge stod klar med en kontrakt, og han spillede to år i klubben, før turen gik tilbage til Danmark.

44-årige Priske begyndte trænerkarrieren som assistent i FC Midtjylland, men blev i 2016 ansat til at arbejde under Ståle Solbakken i FC København.

Samarbejdet blev dog ikke en varig succes, og i stedet vendte Priske i 2018 tilbage til Midtjylland, hvor Kenneth Andersen var cheftræner.

I begyndelsen af 2019/20-sæsonen stoppede Andersen, og FC Midtjylland-ledelsen pegede på Priske som midlertidig afløser.

Fire måneder senere fik han jobbet på permanent basis.

Det lykkedes at vinde mesterskabet i sin første sæson med ansvaret, og sidste år kvalificerede holdet sig til Champions League-gruppespillet under Priskes ledelse.

I mandags kunne FC Midtjylland have vundet sit andet mesterskab på stribe, men det glippede på trods af en sejr i sidste spillerunde over AGF.

I april kom det frem, at Priske havde fået en ny og forbedret aftale hos Superligaens førerhold, men kontraktlængden blev ikke ændret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.