Medier roser Hareide efter debutsejr

Fodboldredaktører og redaktionschefer roser Danmarks nye landstræner efter sejren over Island

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Foto: Henning Bagger, Scanpix

FODBOLD:”Tak for kuren, Hareide”, ”Ja, ja, Åge - det ser sgu godt ud” og ”Den perfekte start for Åge Hareide”.

Sådan lyder nogle af de overskrifter, som danske avisers kommentatorer benytter efter nordmandens debut som dansk landstræner.

Hareide førte torsdag landsholdet gennem en systemændring og til 2-1-sejr over EM-deltagerne fra Island, og det fremkalder smil over hele linjen.

- Vi så et landshold, der spiller for spiller ikke var stort forandret i forhold til det, Morten Olsen slap tilbage i november, men alligevel fremstod revitaliseret, ja ramt af et regulært energiboost.

- Det trængte holdet til. Tak for kuren, Hareide. Vi håber, den er langtidsholdbar, skriver BT’s sportschef, Benjamin Munk Lund.

Troen er blevet genskabt

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, mener, at sejren over Island var den perfekte start for Åge Hareide, der ramte plet i første kamp.

- På en råkold skærtorsdagaften sørgede den debuterende landstræner Åge Hareide for alt det, fodbold-Danmark sukkede efter.

- En sejr, ja, men ikke mindst det, som undertegnede efterlyste på denne plads. At genskabe troen på det danske landshold, at vi igen kunne drømme om, at det næste stærke danske landshold var lige rundt om hjørnet, skriver Allan Olsen.

Han stiller sig selv spørgsmålet, om nordmanden blev reddet af begynderheld.

- Begynderheld? Nej, Hareide har på dygtig vis analyseret det danske materiale, slået fast, at der skulle spilles med mere risiko, med mere fart og mere i længderetningen, skriver Allan Olsen.

Meget at glæde sig over

I Politiken kalder fodboldredaktør Søren Olsen kampen ”den perfekte start for Åge Hareide”.

- Der var rigtig meget at glæde sig over i Herning, skriver Søren Olsen og fokuserer som sine kolleger også på Christian Eriksens gode kamp under bedre arbejdsbetingelser end tidligere.

- Afgørende er det, at Eriksen i boldbesiddelse altid har to mand foran sig, to som vil løbe i dybden og ikke skal løbe ned mod manden med bolden, men væk fra ham i retning mod modstandermålet.

- Christian Eriksen kunne finde sig plads lidt tilbage på midtbanen og flytte sig, som han ville, fordi han fik god opbakning og beskyttelse fra de centrale midtbanefolk Pierre Emile Højbjerg og Thomas Delaney, skriver Søren Olsen.

Mere direkte

Jyllands-Postens sportsredaktør, Christian Thye-Petersen, benytter rubrikken ”Bestået, Hareide, absolut bestået”.

- Man kunne se, at fodboldlandsholdet har fået ny træner, spillet var mere direkte, afslutningerne var flere, mål fik vi også, Eriksen var god. Bestået Hareide, absolut bestået, skriver Thye-Petersen.

Danmarks næste landskamp under Åge Hareide skal spilles på tirsdag i Skotland.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.