Medierådgivere hjælper danske EM-stjerner

Simon Kjær og Nicklas Bendtner har nydt gavn af medierådgivere, som har forbedret kommunikationen med pressen.

Medierådgivere hjælper danske EM-stjerner

Trænere, kostvejledere og agenter er en kendt del af en fodboldspillers liv. Nu er endnu en kategori på vej til at spire frem hos nogle af de største stjerner: Medierådgivere.

På det danske EM-hold gør Nicklas Bendtner og Simon Kjær brug af en medierådgiver, og det har sin naturlige årsag.

- Det er simpelthen fordi, der kommer så mange ting ind for mig. At have en, som kunne sidde og holde styr på det, gav mening for mig, siger Bendtner.

Landsholdsangriberen, som sidste år havde svært ved at styre alle de ting, der blev skrevet om ham, har hyret kommunikationsrådgiver Jesper Lynghus til at varetage kontakten med medierne.

- Lige siden, jeg fik Jesper på mit hold, har jeg mærket en kæmpe forandring. Så det er jeg skide glad for, og det kommer til at fortsætte i lang tid, forklarer Bendtner.

Også Simon Kjær havde en periode med skidt kommunikation med pressen, og det betød, at den danske forsvarsspiller isolerede sig.

- Jeg havde en periode, hvor jeg var ufattelig dårlig til at tage min telefon, når folk ringede. Og det medførte at jeg ikke kunne nikke genkendende til mange af de ting, der blev skrevet, og det var jeg træt af, siger han.

Sidste efterår ansatte Simon Kjær journalisten Lars Hendel, som forsøgte at gribe det hele an på en ny måde.

- Jeg fandt ud af, at jo mere jeg lukkede mig selv inde, jo værre blev det. Det gavnede ikke mig selv, og det gavnede ikke mit image. Og så kom Lars til og gav sin formel på, hvad jeg kunne lave om.

- Jeg var interesseret i at åbne mig igen, som det nogenlunde var i starten. Det er et af de bedste valg, jeg har truffet. Det har gjort det ufatteligt meget nemmere for mig, forklarer Kjær.

Lars Hendel har en forklaring på den stigende tendens med medierådgivere blandt fodboldstjernerne.

- Det er udtryk for en øget professionalisering af fodboldspillerne. De kan se, at medierne er en nødvendig del af deres karriere, og at de er nødt til at tage det seriøst og professionelt ligesom alle mulige andre ting i deres liv, siger Hendel.

Danmark møder i sin næste EM-kamp Portugal. Kampen spilles onsdag klokken 18.

/ritzau/