Medlemmer af SF's landsledelse strides for åbent tæppe

Var tidligere SF-formand Villy Søvndals regeringsprojekt en "gøgeunge"? Det strides fremtrædende SF'ere om.

Medlemmer af SF's landsledelse strides for åbent tæppe

Mens SF i meningsmålingerne er blevet halveret siden valget, så fortsætter opgøret om partiets politiske linje i landsledelsen.

Det fremtrædende landsledelsesmedlem Trine Pertou Mach kalder i bladet Ræson tidligere SF-formand Villy Søvndals projekt med at gøre SF klar til regeringsarbejdet for en "gøgeunge", der har været tæt "meget tæt på at udviske SF's politiske dna".

Dermed åbner Trine Pertou Mach igen det opgør, som også prægede formandskampen mellem Annette Vilhelmsen og Astrid Krag i efteråret.

Efter Annette Vilhelmsen overbevisende besejrede Astrid Krag, har flere SF'ere forladt partiet - senest forlod SF's unge politiske ordfører Jesper Petersen partiet til fordel for en plads på bagerste række hos Socialdemokraterne.

Ifølge Jesper Petersen har hans tidligere parti en "jomfruelig" måde at håndtere regeringsmagten på, hvor man stadig diskuterer, om man skal tage ansvar for de svære beslutninger.

Men svingdøren i partiet bekymrer ikke Trine Mach, der ønsker et opgør med tanken om, at SF skal fokusere særligt på arbejderne - og i øvrigt afviser, at partiet ikke tager ansvar:

- Når udvandringen af dem, som i pressen bliver kaldt "børnebanden" eller "arbejderisterne", samtidig er en styrkelse af SF, så er det, fordi deres politiske projekt i bund og grund var en gøgeunge i SF, skriver Trine Pertou Mach i Ræson.

Men den konklusion er "alt for voldsom" og "forsimplet", mener to andre medlemmer af landsledelsen - Andreas Albertsen og Signe Munk. På modkraft.dk skriver de:

- Et parti uden arbejdere kan aldrig være et folkeparti. Og tænk, at det ærlige ønske om, at SF skal kæmpe for dem med korte uddannelser og lave lønninger til stadighed bliver karikeret og latterliggjort, skriver Andreas Albertsen og Signe Munk.

De to medlemmer af SF's landsledelse mener, at Dansk Folkeparti netop er lykkedes med at tale til de danskere, som risikerer at miste deres job.

- Når Dansk Folkeparti i disse dage går frem, er det ikke, fordi integrationsdebatten pludselig er blusset op. Det er næppe grænsebommene, der trækker.

- Det er snarere, fordi Thulesen Dahl åbent taler om at skabe nye produktionsjob, har genopfundet sin bekymring for de udfaldstruede dagpengemodtagere og taler i politiske værdier i stedet for 2020-regneark, skriver Andreas Albertsen og Signe Munk.

SF'erne får mulighed for at fortsætte diskussionen, når partiet i begyndelsen af maj holder landsmøde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.