EMNER

Medvind for cykelstier

Staten afsætter penge til cykelsti-projekter, og Brønderslev er med på bølgen

Jyllandsgade kommer i pulje med andre cykelsti-projekter. Foto: Kurt Bering

Jyllandsgade kommer i pulje med andre cykelsti-projekter. Foto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Cyklisterne kan godt begynde at glæde sig. Omend der ikke kan loves mere medvind på cykelstierne, så har cykelstierne medvind.

Brønderslev Kommunes miljø- og teknikudvalg vil søge penge hjem til cykelsti-projekter i 2014. Politikerne i udvalget har bedt forvaltningen se på, hvilke cykelsti-projekter, der skal nyde fremme.

- Der er afsat en cykelpulje for 2014, hvor der kan søges om 40 procent tilskud til cykelprojekter, fortæller formand for miljø- og teknikudvalget, Karsten Frederiksen (K).

- Der var sidst en pulje med statstilskud i 2009, og i udvalget er vi indstillet på, at vi skal etablere cykelstier, når der er mulighed for statstilskud.

De projekter, der gennemføres, må strækkes ind i 2015.

Ifølge Cykelpuljen 2014 kan der søges penge til cykelbyer, cykelpendling, cykling til skole og fritidsaktiviteter, rekreativ cykling og cykelturisme, udvikling og demonstration samt konkrete kampagner.

- Først når vi kender, hvilke projekter der er, vil vi tage stilling til, hvilke projekter, der skal gennemføres.

Der var et konkret ønske fra en borger om cykelsti i Jyllandsgade, og samtidig ønsker kommunen vejen under jernbanebroen sænket.

- Det er et projekt til 3 mio. kr., men det er nok ikke så dyre projekter, der har størst chancer, forudser Karsten Frederiksen.

Beboeren i Jyllandsgade har samlet 173 underskrifter for en cykelsti i Jyllandsgade. Borgeren ønsker også Jyllandsgade trafiksikret med heller.

Hidtil har Brønderslev Kommune været imod hastighedsdæmpende foranstaltninger i Jyllandsgade, da der er tale om en såkaldt trafikvej, hvor der skal sikres en fremkommelighed uden forsinkende elementer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk