Meget at spare med bedre logistik

Nyt netværk vil inspirere nordjyske virksomheder

Hos Fibertex, der har produk­tion i blandt andet Aalborg og Kina og salg i hele verden, ved man noget om logistik, så indkøbschefen er med i Smartlogs nye advisory-board.Arkivfoto

Hos Fibertex, der har produk­tion i blandt andet Aalborg og Kina og salg i hele verden, ved man noget om logistik, så indkøbschefen er med i Smartlogs nye advisory-board.Arkivfoto

NORDJYLLAND:En lang række af de traditionelle virksomheder i Nordjylland kunne have nytte af at give deres logistik et eftersyn. Men hvor skal man begynde og ende? Det vil et nyt netværk hjælpe med, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Vi skal gøre tingene smartere, og det er der også mange muligheder for, siger Jens Uggerhøj, der er indehaver af netværksfirmaet Uconnect og som blandt andet arbejder for Center for Logistik på Aalborg Universitet.
Det er netop omkring dette center, at netværket Smartlog er ved at blive bygget op som et tilbud til alle nordjyske virksomheder:
- Og når vi taler om logistik, så drejer det sig om hele processen fra indkøb over produktion, lagerstyring og til forsendelse. Vejen igennem hele dette system kan løses på mange måder, og der findes altså en del smarte løsninger, som ikke er kendt af alle endnu, fortæller Jens Uggerhøj.

Sådan kan det gribes an

Imidlertid vil en lang række af de nordjyske firmaer blive klogere på mulighederne, når Smartlog lægger ud med et storstilet velkomstarrangement på Hotel Scheelsminde i Aalborg torsdag 1. november.

Her vil en række virksomheder vise, hvordan de har grebet udfordringerne an, så deltagerne kan få inspiration til at forbedre deres egen logistik og dermed deres bundlinje.
I mange tilfælde er der 20-30 procent i besparelse at hente, lyder det fra Smartlog.

Stor interesse

Åbenbart er logistikken noget, der har stor interesse, idet der er tilmeldt næsten 60 firmaer til arrangementet.

- Vores tanke er at kombinere den viden og innovation, der ligger hos universitetet og en række virksomheder, med de udfordringer, der findes rundt om i erhvervslivet, og med de firmaer, der leverer smarte løsninger inden for logistik, siger Jens Uggerhøj.
Han understreger, at netværket bestemt ikke kun er en Aalborg-ting, men at man henvender sig til hele Nordjylland.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.