Mejerier

Mejeri forventer 1000 gæster til åbent hus

Hvor­dan kom­mer mæl­ken på kar­ton, og hvad sker der med den bag­ef­ter? Det kan man se ved et åbent hus-ar­ran­ge­ment på me­je­ri­et i Ho­bro. AR­KIV­FO­TO: LARS PAU­LI

Hvor­dan kom­mer mæl­ken på kar­ton, og hvad sker der med den bag­ef­ter? Det kan man se ved et åbent hus-ar­ran­ge­ment på me­je­ri­et i Ho­bro. AR­KIV­FO­TO: LARS PAU­LI

HOBRO:Nu på lørdag får hobroenserne chancen for at se en af Hobros store arbejdspladser, der de senere år har gennemgået store forandringer. Mejeriet Arla Food på Skivevej holder åbent hus og byder alle interesserede velkommen. - Vi har bygget til siden 2001, så vi i dag står med et meget moderne mejeri. Nu synes vi det var passende at sige til byens befolkning: kom og se, hvordan det ser ud, lyder det fra centerchef hos Arla i Hobro Jørn Skovhauge. - Lastbiler har kørt gennem byen, og der har været murbrokker på vejen. Nu kan folk se, hvorfor vi har generet dem, tilføjer han. Der er tilrettelagt en rute rundt i mejeriet med poster undervejs, så gæsterne selv kan bevæge sig rundt. Ved posterne vil der være medarbejdere, der fortæller. I dagens anledning er der gang i et par tappelinjer - det er ellers om natten, der er størst aktivitet på mejeriet, og hvor alle tappelinjer kører. Mejeriet rummer også en stor friskvareterminal, der normalt summer af aktivitet i nattetimerne. Gæsterne ved åbent-hus arrangementet vil ikke opleve den store aktivitet, men vil få se eksempler på, hvordan man ekspederer. På en såkaldt show-truck vil landmænd fortælle, hvordan mælken bliver til ude på gårdene. Mejeriet byder på smagsprøver, og der er hoppeborg til børnene. Arla Food har sendt invitation ud til de 900 butikker, som mejeriet i Hobro leverer til, og til landmændene fra Himmerlandskredsen. Jørn Skovhauge siger, at man har planlagt ud fra, at der kommer 1000 gæster, men at man vil være tilfreds, hvis der dukker 700 op.