Mejerier

Mejeriet skal udnytte medvinden

Det handler om kvalitet og troværdighed, siger ny mejeridirektør, der ikke planlægger nye produkter

HIRTSHALS:Skrivebordet er tomt og mapperne står sirligt i reolen. På væggen bagved hænger oversigten over mejeriets produkter, og på den modsatte væg er leverandørerne markeret på et detaljeret kort over egnen. Søren Hansen er først lige ved at finde sig til rette, efter han i mandags begyndte som mejeridirektør på Hirtshals Andelsmejeri. Den 42-årige mejeriingeniør kommer fra en stilling som direktør hos Launis Fiskekonserves A/S, men han har mange års erfaring fra mejeribranchen. Søren Hansen fik jobbet i begyndelsen af marts, men han havde først mulighed for at tiltræde nu. - Udefra lignende det en særdeles spændende virksomhed, og jeg mødte en begejstring fra både andelshaverne og ansatte, da jeg mødte dem, fortæller Søren Hansen om sine bevæggrunde for at søge jobbet. Han er på en gang både overvældet og ydmyg overfor den lokal stolthed, som han har mødt i byen. - Når jeg færdes i lokalsamfundet møder jeg folk som fortæller, at de altid køber Hirtshals Mælk. Det er jo helt fantastisk at opleve sådan en opbakning. Nu gælder det om nænsomt at fastholde det gode image, og det skal vi sikre gennem kvalitet og troværdighed. Hirtshals Andelsmejeri skal være et fyrtårn indenfor kvalitet, siger Søren Hansen. Den nye mejeridirektør er imponeret over den indsats som de ca. 60 ansatte yder. - Alle har taget ansvar og løftet opgaven, men det er vigtigt, at den enkelte tager medansvar for kvalitet, troværdighed og omdømme, hvis vi skal fastholde vores position, siger han. Søren Hansen kommer oprindeligt fra Slagelse og efter en omflakkende karriere, der har bragt ham fra Sjælland rundt til det meste af Jylland, har han nu fundet ro i Vendsyssel. Han bor sammen med sin kone og fire børn på mellem 7 og 15 år i Frederikshavn. I øjeblikket bliver der produceret omkring 90 tons konsummælk og syrnede mælkeprodukter samt 15 tons smør om ugen, men selvom en kapacitetsudvidelse ikke er lige om hjørnet, så ligger der en skitse klar med et nyt tapperi og kølerum på arealet ved siden af, hvor Fritidscentret bor. - Det er gået stærkt de seneste år, og det stillads vi står på skal lige spændes efter, inden vi sætter en ekstra etage på. I første omgang skal vi passe og pleje de eksisterende kunder, fastslår han. Det eneste produkt som Hirtshals Andelsmejeri ikke har på hylden er ost, men der er ingen planer om at introducere nye varetyper. - Osteproduktion kræver en helt anden type virksomhed, men hvis detailhandlen i fremtiden efterspørger ost fra Hirtshals, så må vi kigge på det, siger direktøren.