Mekanikerlærlinge vilde med el-bil

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Elbilproducenten Tesla havde også en undervogn med, som de unge automekanikere kunne lære af.Foto: Bent Bach

20 automekanikerelever fra EUC Nord fik som led i den fire årige uddannelse en ekstra oplevelse, da elbil-producenten Tesla lagde vejen forbi Frederikshavn for at give eleverne mulighed for at få et indblik i teknologien bag den populære el-bil.

Og hos 17-årige Jens Søndergaard fra Brønderslev er der ingen tvivl om, at elbilen er fremtidens løsning også i Danmark.

- Jeg prøvede en Tesla for to år siden og fik igen lov torsdag formiddag, da firmaet kom forbi EUC Nord med både en el-bil og en undervogn til en Tesla, og selv om den måske ligner en BMW, er der stor forskel. Der er ingen knapper men det hele foregår på en skærm, og så er det en oplevelse at køre i en nærmest lydløs bil, hvor man kun hører hjulene trille rundt.

- Faktisk er det lidt som at sidde i et fly, smiler den unge automekanikerelev, der forventer at blive færdig med sin uddannelse i 2019.

Han forventer at komme til at arbejde meget med el- og hybridbiler i fremtiden.

- Så der bliver meget computerarbejde fra en skærm, siger Jens Søndergaard, der regner med, at de fleste danskere om 20 år kører i en el- eller hybridbil.

Selv har han indtil videre en veteranbil, Porsche 924, der er et hyggeprojekt, indtil han bliver 18 år.

- Desværre er el-bilerne for kostbare for mig, men på sigt vil jeg gerne have én af slagsen, ikke mindst fordi jeg også tænker på miljøet.

- Frederikshavn er det første sted på ruten ud til diverse erhvervsskoler, hvor vi vil give eleverne mulighed for at bruge skoleteorien om elbiler i praksis, fortalte Peter Bardenfleth-Hansen, Nordic Director i Tesla.

Han glædede sig over elevernes store spørgelyst og interesse, men ærgrer sig samtidig over, at nye afgifter i år har fået salget af elbiler til at falde fra 4700 sidste år til blot 1000 i 2016.

- I Norge taler man om at stoppe for salget af benzinbiler i 2025, og det er også den retning vi bør køre efter, siger Nordic Director fra Tesla.

Hos de 20 automekanikerelever fra EUC Nord i Frederikshavn er der i hvert fald ingen tvivl om, at de meget gerne i deres fremtidige job vil arbejde med elbiler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.