Danmark

Melodi Grand Prix kommer til Rådhuspladsen

København får sin del af festen, når Malmø i maj 2013 er vært for Melodi Grand Prix, ifølge svensk avis.

Melodi Grand Prix kommer til Rådhuspladsen

Det vakte jubel på den danske side af Øresund, da svensk tv, SVT, for en uge siden valgte at tildele Malmø værtsrollen for næste års Melodi Grand Prix, og ifølge dagbladet Sydsvenskan kommer København til at få sin del af festen, når popslaget afgøres.

- Det fremgår af en hemmelig aftale mellem Malmø og SVT, som Sydsvenskan har fået indblik i, skriver avisen.

Stockholm var storfavorit som værtsby for arrangementet, der løber over flere uger i april og maj 2013, men ganske overraskende blev den svenske hovedstad vraget til fordel for Malmø, og det kommer København til gode.

Aftalen mellem arrangøren Eurovision Song Contest, ESC, og bystyret i Malmø omfatter arrangementer i perioden mellem den 17. april og den 21. maj. Semifinaler og finale afvikles fra den 13. til den 18. maj.

Inden da skal Malmø også arrangere en række optaktsarrangementer, og det er i den forbindelse, at København kommer i betragtning.

- Sammen med andre aktører i Øresundsregionen skal kommunen "arbejde for", som det formuleres i den seks sider lange aftale mellem ESC og bystyret, at et af disse arrangementer skal holdes på Rådhuspladsen i København, skriver avisen.

En af argumenterne i kritikken af valget af Malmø har været, at København bliver den virkelige vinder.

I Aftonbladet torsdag skrev tre hoteldirektører fra Stockholm, at valget af Malmø er en samfundsøkonomisk skandale, da mange vil foretrække at bo og feste i København.

Forslaget om at lade en del af det officielle program tilfalde København kommer fra bystyret i Malmø, og det hænger blandt andet sammen med, at Danmarks bidrag deltager i en af semifinalerne.

- Vi mener, det er en fremragende idé at involvere hele regionen og endda aktivere de danske ESC-tilhængere i København. Det vil bidrage til at lokke folk fra København til Malmø, siger Johan Hermansson, turistdirektør i Malmø, til avisen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst