Melon consommé med citrongræs is og sprød kage

Juliane Menu nr. 1 Melon consomme. Foto Jens Morten
1. september 2007 06:00

{ 1 honningmelon { 2 appelsiner { 300 g sukker { 1 vanillestang { 1/2 liter fløde 9 pct. { 5 citrongræsstænger { 50 g smør { 50 g mel { kokos Fremgangsmåde 150 gram sukker koges op med 6 deciliter vand til sukkeret er opløst. Skær skrællen fra melonen og skær den i mundrette stykker (ca 0,5 x 0,5 cm) Pres saften fra to appelsiner ud over melonstykkerne. Når sukkeret er opløst i det kogende vand, hældes det ud over melonstykkerne. Lad det trække koldt i køleskab. Hak citrongræs groft og kog det op med fløde og 100 gram sukker. Køl fløden ned og sigt citrongræsset fra, kør nu fløden på ismaskine til passende konsistens. Bland 50 g blødt smør med 50 g sukker og 50 g mel til en lind masse. Del dejen op i fire lige store stykker og rul dem ud i ca 5 millimeters tykkelse. Drys kokos oven på og bag dem gyldne ved 180 grader. Anretning: Hæld den kolde melonsuppe op i en lille kop, kagen brækkes i mindre stykker og stables oven på hinanden og placer isen. Pynt evt. af med citronmelisse eller friske bær.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...