Men de skal ikke være grønne

Vandløbene i Aalborg har været grønne under bæredygtighedsfestivalen for at vise, hvad der havner i Å-løbene

Grønt kan være godt - men det her er sporstoffer, der viser hvad der sker når vi leder forkerte ting ud i kloakken

Grønt kan være godt - men det her er sporstoffer, der viser hvad der sker når vi leder forkerte ting ud i kloakken

For at gøre borgerne i Aalborg Kommune bevidste om, at maling, kemikalier og andet havner direkte i vores vandløb, hvis det hældes i kloakker beregnet til regnvand, har der hver morgen under bæredygtighedsfestivalen været hældt grønt sporstof i byens vandløb.

Den lille happening med det grønne sporstof, der er hældt i Vestre Landgrøft, Østre Landgrøft og Øster Å Kanal, har tjent til at illustrere hvor hurtigt kemikalier og andet miljøskadeligt lynhurtigt spredes til åer og vandløb, hvis det hældes i kloakker på gader og stræder, der kun er beregnet til regnvand.

Det grønne sporstof, der naturligvis er ufarligt for planter og dyr, har givet vandet en skarp grøn farve, så forbipasserende ved selvsyn kan se, hvor hurtigt miljøskadelige stoffer via rendestensbrønde og regnvandskloakker kan ende i vores grøfter og vandløb og gøre stor skade på dyre- og planteliv.

Bæredygtige vandløb skal både aflede vand og være gode levesteder for dyr og planter - udledninger af forurenende stoffer er en konstant trussel mod vandløbenes sundhed, og målet med denne happening har været at øge borgernes bevidsthed om de potentielle konsekvenser af ikke at være påpasselig med, hvad der ender i kloakken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.