... men er samtidig helt med på beatet

Pilegaard sælger stadigt flere bøger via internettet

En beskeden computer midt i alle bøgerne forbinder medarbejder Nina Iversen, Pilegaards Antikvariat, med købere i hele verden.

En beskeden computer midt i alle bøgerne forbinder medarbejder Nina Iversen, Pilegaards Antikvariat, med købere i hele verden.

AALBORG:Samlere på evig jagt tjekker jævnligt hylderne hos Pilegaards Antikvariat i Algade. Men stadig flere af dem vælger at gøre det i den virtuelle verden - på nettet. For omkring otte år siden oprettede Jens Pilegaard en hjemmeside for sit antikvariat og koblede sig samtidigt på et nordiske net, der omfatter omkring 100 bogantikvariater og 1,3 millioner titler. Siden er omsætningen steget år for år, og det har været nødvendigt at udvide medarbejderstaben fra tre til fire. Med egne ord er Jens Pilegaard ikke nogen ¿tal-mand¿, så han kan ikke umiddelbart svare på stigningens præcise størrelse. Den viser sig, til hans forbavselse, at ligge på godt 20 procent årligt de seneste to år. - Det er jo ret flot og markant i en lidt speciel branche. Jeg troede, at stigningen lå på omkring 10 procent om året. Omkring en tredjedel af antikvariatets omsætning sker i dag via bestillinger på nettet eller e-mail, og alene mens NORDJYSKE er på besøg, kommer tre bestillinger ind via hjemmesiden. En på en bibliografi om biskop Johannes forfatterskab, en på en håndbog i selvforsyning og endelig en bestilling på Debra Waterhouses Slankefælden. Omkring hver fjerde af antikvariatets bøger kan man søge sig frem til på www.antikvar.dk/pilegaard, og alle nye bøger af en vis kvalitet, forretningen får ind, registreres løbende. Godt 36.000 af Pilegaards titler er således i dag at finde i cyberspace, og det sker jævnligt, at folk på den anden side af kloden bestiller bøger hos det aalborgensiske antikvariat. Så for eksempel kan kineseren, der står og mangler en speciel bog om H.C. Andersen, være heldig at finde den hos Pilegaards Antikvariat i Aalborg.