Coronavirus

Den første grundlovsceremoni holdt på Mors torsdag

Det har været udsat, og det var under de gældende restriktioner, men nu er de seks morsingboer danske statsborgere

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Grundlovsceremonien består bl.a. i, at de ny statsborgere underskriver et dokument, her under behørigt opsyn af den stående borgmester Hans Ejner Bertelsen. Foto: Morsø Kommune

NYKØBING:Torsdag 8. oktober blev der for første gang holdt grundlovsceremoni på Mors. Det foregik i byrådssalen i Nykøbing, hvor seks ny statsborgere underskrev det dokument, hvori de bekræfter dette. Der var ikke håndtryk - som følge af coronarestriktionerne - men masser af håndsprit, og der er som bekendt opsat skærme mellem pladserne i byrådssalen.

Og på kommunens facebookside blev det efterfølgende tydeligt, at øen er et meget gæstfrit sted, hedder det i en pressemeddelelse fra Morsø Kommune: ”Det strømmer ind med positive tilkendegivelser til de seks personer, som i går blev danske statsborgere,” hedder det.

Ceremonien har været udsat. Det var første gang, en sådan fandt sted på Mors, og det var under noget særlige omstændigheder. De ny danske statsborgere havde alle kun én ledsager med, nogle havde også deres børn med, og der var fokus på coronasikkerhed.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) holdt en tale, som også havde et stærkt digt med af den lokale ordmester Knud Sørensen. Borgmesteren sagde bl.a. til deltagerne:

- Jeg håber, at I har fundet eller vil finde en god plads i fællesskabet, og jeg vil byde jer velkommen som danske statsborgere med ordene, der også er Morsø Kommunes motto: ”Sammen er vi bedst”.

Og så blev der skålet i portvin eller sodavand og sagt tillykke med statsborgerskabet til Justyna, Veronika og Andriy, Victoria, Bahram og Olha. Bagefter stillede de op til fotografering.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.