Jul hopper ind på hitlisten

Pop: Daniel Jul synger sig ind på en den officielle hitliste for udgivelser på vinylplader

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Daniel Jul kravler op på hitlisten for vinyludgivelser med sine nye popsange om hjemstavnen og opvæksten i Brønderslev. Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:Mange er glade for Brønderslev og omegn, men det er nu alligevel de færreste, der beslutter sig for at udgive 10 popsange på dansk om deres kærlighed til hjemstavnen.

- Jeg har haft en god opvækst på Birkevej i Brønderslev. Det var trygt og godt, og jeg har mange gode minder fra skoletiden, hvor vi tit mødtes til fælles hygge nede i Rhododendronparken efter skoletid, fortæller 23-årige Daniel Jul, der også har optrådt på scenen i Den Runde Pavillon i Rhododendronparken mange gange. I dag bor han i Aalborg og er lærerstuderende. Men Brønderslev er ikke glemt.

- Det var guld værd at få erfaringer med at stå på scenen, og det har jeg siden haft meget gavn af i min karriere, fortæller Daniel Jul, der både opnåede at blive nummer to ved årets barnestjerne og vinde konkurrencen Byens Bedste Band.

- Det giver en god robusthed at komme fra en mindre by. Jeg har i alt fald lært at være vedholdende og ikke give op. Man får ikke ret meget forærende, man må kæmpe for at nå sine mål, siger Daniel Jul, der i opvæksten ikke lyttede så meget til den musik, de jævnaldrende lyttede til.

Rødder i håndholdt musik

- Justin Bieber er helt ok, men til forskel fra mange andre i min generation, har jeg lyttet meget til mine forældres musik, for det er fedt med håndholdt musik, hvor musikerne har hænderne på instrumenter som guitar, bas, keyboard og trommer og ikke så meget computer og den slags. Min egen musik er nok blevet lidt et sammensurium af pop, rock og folk, og så elsker jeg god storytelling, siger Daniel Jul.

- Blandt mine store forbilleder er Kim Larsen og Allan Olsen. De er fantastiske og meget inspirerende, siger Daniel Jul, der på egen krop har mærket, at det kan være meget krævende at stå alene med sin guitar på en scene.

Svært med dansk og ungarsk

- Jeg skulle for nogle år siden optræde på 1000Fryd i Aalborg, hvor jeg skulle varme op til aftenens hovednavn, den ungarske TV-stjerne Ildikó Keresztes. De fleste gæster forstod kun ungarsk, så det var godt nok lidt op ad bakke at synge på dansk og fortælle anekdoter på dansk mellem numrene, husker Daniel Jul og tænker lidt på det med sproget, også det engelske.

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at skrive tekster eller synge på engelsk. Jeg har i tidens løb forsøgt lidt, men synes ikke, jeg er god nok til det. Jeg har simpelthed lettere ved at udtrykke mine tanker og følelser på dansk, siger Daniel Jul.

Klar til at gå på scenen

Sammen med sit band er Daniel Jul nu klar til turne med numrene fra den nye udgivelse, som er ude på både CD, vinyl og Spotify. Udgivelsen har titlen ”Langt fra København” og vinyludgaven har været oppe som nummer 15 på hitlisten.

Den lokale multimusiker Jens Warmløse spiller de fleste instrumenter på udgivelsen, mens Søren Zahle står for mix, master og kor.

En af sangene er ”Birkevej”, hvor Daniel Jul bl.a. synger ”Der hvor jeg gik fra barn til mand” og ”Jeg fik min allerførste øl, på Bålhøjfestival” og i omkvædet: ”Det var godt nok for sådan nogen som os.”

Daniel Jul fortæller, at han og bandet kan høres 15. oktober på Freddy’s Bar i Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.