Smilla er klar med buketten til Majestæten

Når Dronning Margrethe på mandag kl. 10.00 går i land fra kongeskibet Dannebrog, skal hun bydes velkommen til Hanstholm, og traditionen tro have en buket fra et af områdets børn

11-årige Smilla Guldhammer fra Hanstholm bliver hovedperson ved Dronningens besøg i Hanstholm. Hun har fået det ærefulde hverv at overrække buketten til Majestæten, når hun træder i land fra Dannebrog.

11-årige Smilla Guldhammer fra Hanstholm bliver hovedperson ved Dronningens besøg i Hanstholm. Hun har fået det ærefulde hverv at overrække buketten til Majestæten, når hun træder i land fra Dannebrog.

Det job er lagt i hænderne på 11-årige Smilla Guldhammer, der går i 5. klasse på Hanstholm Skole. Hun skal sammen med et barn fra hver af de fire andre lokale institutioner; Hanstholm Friskole, Børnehuset, Børnehaven Havmågen og Naturbørnehaven på rad og række stå klar kl. 10.10 til at modtage Dronningen, sammen med havnens direktør Niels Skeby og bestyrelsesformand Kirsten Hede.

Smilla er lidt nervøs, men ikke så meget. For alt er øvet igennem, og torsdag var der generalprøve, hvor havnens driftschef Søren Zohnesen agerede dronning.

- Måske bliver jeg lidt mere nervøs på mandag. Jeg er lidt bange for at gøre noget forkert, lyder det fra Smilla, der ikke kun har indøvet at neje talrige gange hjemme i køkkenet i Hanstholm.

Hun er også inde i de ting man ikke må.

- Vi må ikke give hånd, og vi må ikke tale til Dronningen. Men vi må gerne svare ,hvis vi bliver spurgt, siger hun.

Hun har tænkt på, at hun kommer i TV og får sit navn gemt i den lokale historie.

- Jeg fornemmer godt at det er noget særligt, jeg får lov til og nok også en sjov oplevelse, lyder det fra Smilla, der synes at det er en ære at få lov til at være den der giver Dronningen buketten.

Smilla og de fem børns forældre og repræsentanter kommer til at stå indenfor det afspærrede område - så far og mor er ikke langt væk.

- Men det skal nok gå. Det var i hvert fald rart at vi havde en prøve, lyder det fra blomsterpigen fra Hanstholm, der også er blevet PET-godkendt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.