Virksomheders ansatte tænder ikke for eller på el-løbehjul

PROJEKT : Kør med bus eller tog til Frederikshavn og snup el-løbehjulet resten af vejen til din arbejdsplads. Den idé blev ingen succes

40 løbehjul blev placeret på forskellige trafikknudepunkter som her ved Frederikshavn Station. De var til rådighed hverdage og var tænkt som transportmiddel videre til forskellige arbejdsplader og Martec. Privatfoto.

40 løbehjul blev placeret på forskellige trafikknudepunkter som her ved Frederikshavn Station. De var til rådighed hverdage og var tænkt som transportmiddel videre til forskellige arbejdsplader og Martec. Privatfoto.

FREDERIKSHAVN:1. september blev 40 el-løbehjul fordelt på de steder i byen, hvor mange ankommer med tog og bus d.v,s. på Frederikshavn Station,

Rådhuspladsen, E45 ved Thodesvej og Havnepladsen. Ideen var så, at man kunne tage et løbehjul resten af vejen til arbejde eller skole.

Med i projektet var Orskov Yard, Frederikshavn Sygehus, Frederikshavn Rådhus, Martec og Scandic the Reef. Men interessen for at køre på el-løbehjul til og fra arbejde var begrænset. El-løbejulene stod til rådighed på hverdage i perioden 1. september til 31. oktober 2021, og el-løbehjulene er blevet brugt på 650 ture af 281 registrerede brugere. 308 ture er startet på stationen, 112 på Rådhuspladsen og 77 ture er startet på Thodesvej. Løbehjulsprojektet endte med at genere et underskud på 120.260 kr. som deles ligeligt mellem de tre parter i projektet NT, løbehjulsleverandøren og Frederikshavn kommune.

Det estimeres, at for at lave en rentabel løsning vil antallet af ture skulle øges fra 400 pr måned til ca 2350 ture hver måned, og der vil desuden skulle etableres flere stoppesteder og være flere løbehjul tilgængelige.

Men politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget, som sagde ja til løbehjulene vil ikke være med længere.

- Vi har besluttet at stoppe forsøget her. Interessen for at benytte ordningen har ganske enkel været for beskeden til at fortsætte, siger formanden for KFU, Mette Hardam.

Hun understreger, at det ikke er en stor overraskelse for hende, at forsøget ender på denne måde.

- Vi i Venstre har fra starten været i mod af forsøget, fordi vi ikke kunne se et match mellem det og Frederikshavn. Det har vist sig, at der ikke var et sådan match, og det har vi alle i udvalget nu taget til efterretning, siger formanden.

Undersøgelsen af el-løbehjulenes ruter viste, at de mest populære mål var Frederikshavn Sygehus, Rådhuset og Martecs to afdelinger på Kragholmen og Hånbækvej.

- Konklusionen efter forsøget er, at projektet er blevet positivt modtaget, og flere af brugerne har givet udtryk for, at de sommetider ville erstatte transport i egen bil med kollektiv trafik, hvis der fandtes et løbehjul. Der har dog ikke været et tilstrækkeligt antal brugere til at skabe et rentabelt tilbud, lyder meldingen til politikerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.