Mere albuerum til Krøyer, Ancher & Co

Stort flertal bag Skagens Museums udvidelsesplaner

Tilbygningen skal ligge, hvor museet i dag har P-plads. Visualisering: Friis & Moltke

Tilbygningen skal ligge, hvor museet i dag har P-plads. Visualisering: Friis & Moltke

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Udvidelsen af Skagens Museum kommer et stort skridt nærmere realiseringen, når byrådet på onsdag siger god for lokalplanen for området.

Kun SF er skeptiske, idet de finder arkitekturen i Friis & Moltkes vinderforslag til udvidelse og modernisering uforeneligt med Ulrik Plesners bygning af Skagens Museum.
- Det er selvfølgelig en smags sag, men vi synes ikke, at det ser godt ud at bygge sådan en kasse på den gamle plesnerbygning, siger Søren Visti Jensen (SF).
Foreningen for By- og Landskabskultur for Skagen og Råbjerg Sogne, i daglig tale By & Land, kalder udformningen ”en hån mod de værker, som museet er sat i verden for at drage omsorg for, formidle og præsentere.
Arkitekt Christen Justesen gør også indsigelse mod arkitekturen og foreslår, at man revurderer hele projektet og overvejer Skagen Rådhus til særudstillinger og magasiner.

Brug for nye P-pladser

Udvidelsen betyder, at museets nuværende p-plads sløjfes, og der er forskellige forslag til, hvor der i stedet skal oprettes parkeringspladser.

Jens Hedegaard Kristensen (S) har peget på et underjordisk P-hus på Skolemarken, og arkitekt Christen Justesen støtter ideen med p-plads i pæn gåafstand fra museet.
- Besøgende til museet har godt af at røre sig, så parkeringen kan godt ske på overflødige banearealer, Skolemarken eller ved kirkegården eller et helt andet originalt sted, skriver arkitekten i sin indsigelse.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk