Mere end 26.000 protesterer mod nye skovregler

Danmarks Naturfredningsforening er imod regeringens forslag om at lempe kravene til byggeri i skovene.

Ritzau
Skovtur Foto: Scanpix/Claus Bjørn Larsen
Politik 14. november 2016 05:30 - Opdateret 14. november 2016 07:45
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skal snart rundt for at samle opbakning til en ændring af de gældende regler for Danmarks fredskov.

Han så gerne, at det fremover blev tilladt i begrænset omfang at opføre skovbørnehaver, anlæg til friluftsliv og vindmøller på skovarealer.

Men Esben Lunde Larsen behøver formentlig ikke ulejlige Danmarks Naturfredningsforening med et besøg, for her har man allerede gjort sin holdning klar.

På en særlig hjemmeside inviterer man naturinteresserede danskere til at skrive under på en protest mod de foreslåede ændringer af skovloven, og det har mere end 26.000 gjort.

Ifølge formanden for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen skyldes protesterne, at man vil bevare skovområderne, som de er.

- Ministeren vil jo først og fremmest sikre, at skovene ikke ligger i vejen for byudviklingen, og så vil han sætte meget store vindmøller op i vores skove.

- Men hvis man ser på, hvordan befolkningen har det, så er skovene vores yndlingsnatur, og det er der, vi kommer ud for at søge fred og ro. Specielt de bynære skovområder har rigtigt stor rekreativ værdi, siger hun.

Formanden forstår ikke, hvorfor det er nødvendigt at tillade opførelse af vindmøller i skovene.

- Vi har 14 procent skov i Danmark, og vi har 62 procent landbrugsareal, og mange af disse anlæg kan planlægges langt bedre uden om den natur, vi har tilbage i Danmark, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Esben Lunde Larsen mener, at kampagnen mod den ny lovgivning bygger på misforståelser.

- Jeg har oplevet, at Danmarks Naturfredningsforening kører skæve hetzkampagner mod regeringens naturpolitik. Det er kampagner, der ikke just bygger på oplysning.

- Hvis vi får en saglig debat, er jeg sikker på, at rigtigt mange danskere vil forstå meningen med det her, siger han til Ritzau.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...