Mere end dobbelt så mange søger asyl i Danmark

Antallet af asylansøgere er steget markant fra 2011-2012. Ekspert afviser, at det skyldes den førte politik.

Mere end dobbelt så mange søger asyl i Danmark

Mere end dobbelt så mange søgte asyl i Danmark i 2012 sammenlignet med året inden.

I 2012 søgte i alt 6141 personer asyl i Danmark mod 3806 i 2011. Det er med andre ord en stigning på 61 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Katrine Borg Albertsen, ph.d. i migrationsteori, er der dog ingen grund til at tro, at den store stigning hænger sammen med den politik, Danmark fører på flygtningeområdet.

- De fleste aner ikke, hvad Danmark er, når de tager fra hjemlandet. I det omfang, at asylansøgerne vælger hvilket land, de vil til, så vælger de typisk efter, hvor de har familie eller bekendte, siger hun til Jyllands-Posten.

Selvom Katrine Borg Albertsen kalder det "en skrøne", at der skulle være en sammenhæng mellem den førte politik og antallet af asylansøgere, er det tilsyneladende ikke alle, der er overbevist.

- Det, vi er vidne til, er en form for nedsmeltning af regeringens asyl- og udlændingepolitik. Politikken er, efter min opfattelse, direkte skadelig for Danmark, skriver Martin Henriksen, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, i en mail til Ritzau.

- Lige siden regeringen tiltrådte, er der kommet flere og flere til landet. Uanset hvad andre siger, så hænger det sammen med den førte politik. Derfor skal regeringen ændre kurs, fortsætter han.

Især antallet af asylansøgere fra Somalia har haft en kraftig stigning, nemlig fra 113 ansøgninger i 2011 til 914 i 2012.

Det er dog værd at bide mærke i, antallet af personer, som reelt har fået asyl i Danmark i 2012, ikke er steget voldsomt.

I 2011 fik 2249 personer asyl i Danmark, mens det tal i 2012 var steget til 2585.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst