Udland

Mere end hver tiende europæer uden arbejde

Arbejdsløsheden i EU og eurozonen var uændret fra juli til august, men markant større end for et år siden.

Mere end hver tiende europæer uden arbejde

Over 25 millioner europæere havde ikke noget job i august. Dermed er antallet af ledige europæere stabilt for tredje måned i træk.

Det viser den månedlige opgørelse fra Eurostat.

Efter en konstant stigende tendens fra andet kvartal sidste år var den sæsonjusterede arbejdsløshed i de 17 eurolande i august på 11,4 procent, mens den var på 10,5 procent i samtlige 27 EU-lande.

I Danmark har tallet været otte procent nu i fire måneder i træk.

Begge tal er uændrede i forhold til månederne juli og juni. Men også markant højere end for et år siden, hvor ledigheden i eurozonen var 10,2, mens den i hele EU var 9,7.

Det er stadig Spanien og Grækenland, der med henholdsvis 25,1 og 24,4 procent ledige i den samlede arbejdsstyrke ligger helt i top på listen. I begge lande er over halvdelen af de unge under 25 stadig uden job - 55,4 procent i Grækenland og 52,9 i Spanien.

Den laveste ledighed er registreret i Østrig (4,5 procent), Luxembourg (5,2 procent) og Tyskland (5,5 procent.).

Sammenlignet med året før er ledigheden steget i 20 EU-lande, faldet i seks og uændret i Storbritannien. De største fald i ledigheden er registreret i de tre baltiske lande, mens der er kommet flest ledige til i Grækenland, Cypern, Portugal og Spanien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.