Mere fabriksmad i fremtiden

Fremover kommer vi til at sætte tænderne i endnu flere måltider, der delvist er fremstillet på fabrik. Det vurderer Tulip Food Companys innovationschef, Eva Nautrup.

Tulips Innovationsdirektør Eva Nautrup spår om mere fabriksfremstillet mad i fremtiden. Her foran båndet med frikadeller på Tulips fabrik i Aalborg. Foto: Martin Hjorth

Tulips Innovationsdirektør Eva Nautrup spår om mere fabriksfremstillet mad i fremtiden. Her foran båndet med frikadeller på Tulips fabrik i Aalborg. Foto: Martin Hjorth

Hendes job er at have rettet øjnene mod morgendagens kunder, så Tulip kan målrette sin produktionen efter kundernes ønsker. – Vi kommer til at se meget mere convenience food. For eksempel på institutioner, der skal til at lave mad til børn. For har de tid til både at lave mad og være sammen med børnene, lyder det retoriske spørgsmål fra innovationsdirektøren. Convenience food, også kaldet halvfabrikata, kan for eksempel være toppings klar til at putte på pizzaer, frikadeller til kartoflerne og hamburgere til hamburgerbollerne. Den slags fremstilles hos Tulip i Aalborg. Virksomheden har 230 ansatte, der det seneste halve år har produceret knap 11.000 tons halvfabrikata. For 14 år siden var det til sammenligning knap 6.000 tons, og fremover tegner det altså til, at tallet vil stige, mener innovationsdirektøren.