Mere fremgang for Aalborg Lufthavn

Passagertallet voksede også i februar måned

Aalborg Lufthavn havde igen passagerfremgang i februar. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Aalborg Lufthavn havde igen passagerfremgang i februar. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Også i februar steg passagertallet i Aalborg Lufthavn. En fremgang på lidt over seks procent sammenlignet med året før.

Især flytrafikken til udlandet er på vej op - her var stigningen på 38 procent. I februar fløj 22.453 passagerer til udlandet fra lufthavnen mod 16.257 passagerer samme periode året før.

Der er også fremgang for chartertrafikken, altså færdigpakkede rejser med fly, hotel osv. Chartertrafikken voksede otte procent i februar, nemlig til 11.783 passagerer mod 10.887 passagerer i samme måned sidste år.

Færre flyver indenrigs

Derimod går det tilbage for indenrigstrafikken fra Aalborg Lufthavn, altså ruten til København, som dog stadig omfatter langt de fleste passagerer. 65.549 fløj i februar indenrigs fra Aalborg mod 66.709 i samme måned sidste år, et fald på knap to procent.

Sammenlagt betyder det, at 99.784 passagerer fløj til og fra Aalborg Lufthavn i februar i år mod 93.853 samme måned sidste år.

- Vi glæder os over den fortsatte vækst for charterselskaberne. Netop chartertrafikken er et af de forretningsområder, vi forventer os meget af de kommende år, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn er landets tredjestørste lufthavn, kun overgået af København og Billund.

Lufthavnen i Aalborg ejes af de seks kommuner Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.