Mere kaffe, flere fotografier

Den elskelige Linda Stendys var altid i bagerbutikken på Sct. Laurentii Vej 37d, hvor telefonen også skulle passes.Foto: Lokalhistorisk Arkiv

Den elskelige Linda Stendys var altid i bagerbutikken på Sct. Laurentii Vej 37d, hvor telefonen også skulle passes.Foto: Lokalhistorisk Arkiv

I marts måned er der endnu to torsdage, hvor man samles om byrådsbordet i den gamle rådstue for at løse gåder omkring udvalgte fotografier i Tinghusets billedarkiv.

For nylig indkom nogle spændende billeder med tilknytning til bagermester Sigvard Stendys. Senere i år jævnes den bygning, hvor bageriet havde til huse med jorden for at give plads til en stor udvidelse af Foldens Hotel. Dermed forsvinder i øvrigt også boghandler Jørgensen, som har stået bag disken siden 1976 - men det vender vi tilbage til.

Sigvard Stendys blev født i 1913 og startede sammen med ægtefællen Linda Stendys selvstændig virksomhed i Sæby i 1938. Under besættelsen flyttede de til Skagen og overtog bagermester Johan Jensens bageri på Sct. Laurentii Vej 37 d. Med fruen i butikken og herren i bageriet kørte de et solidt parløb i mange år. I 1979 blev bageriet overtaget af sønnen Hans Stendys.

Sigvard Stendys var i mange år kasserer i Skagen Bagerlaug, og også et flittigt medlem af Forsvarsbrødrene. Han døde i 1987 og Linda Stendys i 2002.

Billederne fra Stendys bageri og mange andre kan man kigge på torsdag den 2. marts kl. 14-16, hvor der er kaffe på kanden. Skagen Lokalhistoriske Forening og Lokalhistorisk Arkiv byder alle velkomne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.