Mere liv i kirken

Både lokale og AAU-studerende kommer med ideer

Der er planer om mange forskellige arrangementer i kirken. Arkivfoto <i>Kurt Bering</i>

Der er planer om mange forskellige arrangementer i kirken. Arkivfoto Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Der er stor interesse for at være med til at præge den fremtidige kirke. Det fortæller Henning Krabbe, der er tovholder på visionsprojektet frem mod år 2022, hvor kirken har 100-års jubilæum.

Der er arbejdet med spørgsmålet i en række grupper. Omkring 20 fokusgrupper arbejder med ideer, siger Henning Krabbe.

- Vi er ved at have alle informationer i hus. Det hele overdrages arkitekt Anna Mette Exner, der skal samle det hele og uddrage essensen af alt der, der er sagt, ment og skrevet.

Henning Krabbe regner med, at Anna Mette Exner inden sommerferien vil kunne præsentere resultatet af den foranalyse, der er i gang.

- Måske skal vi i foråret arrangere en studietur for menighedsrådet og ansatte ved kirken til et par andre kirkecentre, for at se, hvad andre har lavet, og for at høre deres tanker om fremtidens udfordringer.

De fleste præster og medarbejdere blev i december interviewet af Anna Mette Exner.

- Alle interviews er værdifulde. Efter interviewet skulle hver enkelt sende sine synspunkter til Anna Mette Exner, så det sikres, at de indgår i det fremadrettede.

Godt 100 studerende fra Aalborg Universitets uddannelse Humanistisk Informatik var i december på rundvisning i kirken i forbindelse med en projektopgave.

Besøget blev fulgt op med, at ansatte og medlemmer af menighedsrådet deltog i en spørgetime på AAU.

De studerende har midt i januar afleveret deres projektopgave, og var efterfølgende til eksamen.

36 grupper er der arbejdet i, og det har været alsidige emner, der er arbejdet med. Blandt andet er der foreslået etablering af køkkenhaver for børnefamilier med madlavning og fællesspisning, kirkekoncert hver anden fredag, børneloppemarked, sportslige arrangementer, musik under åben himmel, karaoke-arrangement, ugentlig fællesspisning for ensomme og +55.

- Det var en udfordring for os at få etableret fokusgrupper. Det var også en stor udfordring at få koblet de studerende sammen med fokusgrupperne. Senere skal vi drøfte, hvad der er mulighed for økonomisk i perioden, siger Henning Krabbe.

Der arbejdes bl.a. på at etablere flere p-pladser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.