Mere nordjysk biogas til Gotland

Xergi A/S i Støvring hjælper med at gøre svensk ø selvforsynende med vedvarende energi

Biogasanlæg fra Xergi i Støvring skal skaffe energi til den svenske ø Gotland.Arkivfoto

Biogasanlæg fra Xergi i Støvring skal skaffe energi til den svenske ø Gotland.Arkivfoto

NORDJYLLAND:Biogasproducenten Brogas AB fra Sverige planlægger sammen med energiselskabet Triventus at dække den svenske ø Gotlands efterspørgsel på biogas ved hjælp af modulbiogasanlæg fra det nordjyske firma Xergi A/S. Meningen med biogassen er, sammen med vindmøller, at kunne gøre øen selvforsynende med vedvarende energi, skriver NORDJYSKE Stiftstiende.

Xergi A/S er beliggende i Støvring, og for godt et år siden sendte man det første anlæg til øen i Østersøen.

- Indtil videre har vi leveret det ene anlæg, men de (køberne, red.) vil gerne udvide. Lige nu er vi ved at få planerne på plads, men det ser ud til, at der skal leveres i hvert fald mindst en reaktor mere til anlægget, fortæller Jørgen Ballermann, administrerende direktør hos Xergi A/S.

Anlægget bygges i moduler i Danmark sendes til Gotland. På den måde kan det hurtigt etableres, og håndværkere slipper for at skulle bygge anlægget fra bunden.

Biogasanlægget ligger få kilometer fra øens hovedby Visby, og afgasser husdyrgødning og affald fra slagteri- og grøntsagsproducenter.

Planen er, at produktionen gradvist skal udvides fra 2,26 millioner kubikmeter gas til op mod 4 millioner kubikmeter gas årligt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.