Brønderslev

Mere spændende børneby

Børneaktiviteter hver måned i Brønderslev

Inger Aarup-Kristensen: - Masser af aktiviteter for byens børn. Arkivfoto

Inger Aarup-Kristensen: - Masser af aktiviteter for byens børn. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Brønderslev skal være en mere en god by at være barn i. En gruppe på en snes borgere har dannet gruppen "Byens Børn - Borger9700 børn", der skal skabe en masse børneaktiviteter.

Gruppen er ved at være klar til for alvor at trække i arbejdstøjet. Et af de store arrangementer er et mini-Brundergilde i begyndelsen af august. Der er planer om en fald-i-vandet-maskine, gøgl med optræden og workshop, boldkast, slå søm i træstamme, fiskedam, følekasse, hoppeborg, ansigtsmaling, optræden med musik og sang samt meget mere.

I september planlægges et åben-himmel-arrangement sammen med spejdere med mere.

I oktober skal der være foto-safari, hvor der skal tages billeder af insekt, blomst, et sjovt ansigt eller andet. Nogle af disse fotos vil blive bragt i Oplandsavisen.

I november bliver der "For fuld musik". Der bliver musik på skraldeinstrumenter på biblioteket for børn og voksne, bandcamp på kulturskolen,

Af andre ideer, der arbejdes videre med, er at oprette et band, der spiller for børn, børneolympiade, mini-cirkus Pædagogski, Store Legedag, lege fra dengang farmor var dreng (sjipping, hoppe i elastik), spille med hønseringe, fra skrot til slot (hvor gamle møbler repareres ved hjælp af ældre håndværkere), Kunstens Dag, Kagens Dag, Nerf spil, mediedag, bytte-legetøj-dag og meget meget mere.

- Målgruppen er børnefamilier, hvor børnene er 0-14 år, fortæller initiativtager Inger Aarup-Kristensen. Selvfølgelig er andre også velkomne til at deltage, men i planlægningen er det de 0-14-årige, vi retter blikket imod.

- Vi vil til hvert arrangement sørge for, at der er aktiviteter for både mindre og større børn, så hele familien kan deltage.

Det er planen, at mad skal være en del af arrangementerne. Man kan enten tage en madkurv med eller en ret til en fælles buffet med mere.

Der bliver typisk en aktivitet hver måned, og det vil typisk være mellem klokken 10-12, men der kan være aktiviteter på andre tidspunkter.

Hedelund Rhododendronpark og Den Runde Pavillon bliver typisk hjemsted for de nye børne-aktiviteter, men også Fælleshuset i Knudsgade, bibliotekets sal, kulturskolen, skolernes sportspladser, markedspladsen, stadion, Brønderslev Amatør Scene og midtbyen er inde i billedet til arrangementer.

Inger Aarup-Kristensen fortæller, at det er planen at søge fonde om penge. Der er plads til flere i arbejdsgruppen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst