Mere succes til førertrøjen

Matthews forsvarede på 3. etape den lyserøde førertrøje, da han var hurtigst i en massespurt

Michael Matthews kunne juble over sejren i Italien. Foto: LUK BENIES/Scanpix

Michael Matthews kunne juble over sejren i Italien. Foto: LUK BENIES/Scanpix

SESTRI LEVANTE: Den australske cykelstjerne Michael Matthews har fået en fremragende start på dette års Giro d’Italia.

Søndag erobrede Matthews løbets førertrøje, og mandag tog den 24-årige rytter fra Orica-Greenedge så sejren på 3. etape i en massespurt.

På de sidste 500 meter kørte Matthews sig i en perfekt position og sprintede på de sidste meter fra Fabio Felline (Trek) og Philippe Gilbert (BMC).

En fornem start

Orica-Greenedge har generelt fået en fornem start på det italienske etapeløb, der blev indledt med en sejr på lørdagens holdtidskørsel.

Mandagens etape på 136 kilometer fra Rapallo til Sestri Levante bød på flere angreb, som Tinkoff-Saxo længe kæmpede for at lukke ned.

Christopher Juul Jensen satte i lange perioder et hæsblæsende tempo forrest i feltet, så holdets kaptajn Alberto Contador ikke risikerede at komme langt bagud i den samlede stilling i forhold til udbryderne.

Den forventede spurt

Pavel Kochetkov (Katusha) var først over den afsluttende stigning små 50 kilometer før mål med godt 20 forfølgere lige bag sig. Et halvt minut efter Kochetkov lå hovedfeltet. På den lange nedstigning, hvor Domenico Pozzovivo (AG2R) styrtede hårdt ned i asfalten, fik feltet stille og roligt lukket hullet.

En stærkt kæmpende Pavel Kochetkov blev med 10 kilometer tilbage indhentet af en trio bestående af Adam Hansen (Lotto-Saudal), Maciej Paterski (CCC) og Simon Clarke (Orica-Greenedge).

Nogenlunde på samme tid fik hovedfeltet øjenkontakt med de fire udbrydere, og så endte etapen i den forventede massespurt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.